Gündem
  • 18.2.2020 13:06

Türk Silahlı Kuvvetleri'nde FETÖ'cülere DARBE operasyonu

Son günlerde Ordu içerisindeki gizli kalmış bazı FETÖ'cülerin yeni bir darbe girişiminde bulunacağına yönelik ihbarlar üzerine operasonlar sıklaştırıldı..

Kara Kuvvetlerindeki FETÖ yapılanmasına yönelik soruşturmada, haklarında yakalama kararı verilen 2'si mahrem 44 şüpheliden 29'u gözaltına alındı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Kara Kuvvetleri Komutanlığındaki FETÖ yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, aralarında aktif görevde olan subay ve astsubaylar ile 2 mahrem imamın da bulunduğu 44 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

Harekete geçen Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, düzenlenen eş zamanlı operasyonlarla 29 şüpheliyi gözaltına aldı.

Operasyon kapsamında gözaltına alınan subay ve astsubaylardan 20'sinin aktif görevde olduğu öğrenildi.

BİR BÜYÜK OPERASYONDA İZMİR'DE
 

157 ŞÜPHELİYE GÖZALTI KARARI

Bu kapsamda, 31'i Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, 126'sı Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na mensup olmak üzere; tamamı astsubay rütbesinde 101'i halen aktif çalışan muvazzaf askeri personel olan toplam 157 şüpheli hakkında gözaltı için düğmeye basıldı.

İzmir merkezli 42 farklı ilde eş zamanlı olarak düzenlenen operasyon şüphelilerin yakalanmaları ve gözaltına alınmaları işlemlerine İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele, Organize Suçlarla Mücadele ve Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlükleri görevlilerince gerçekleştirildi.

O İSİMLERİN EMİR ASTSUBAYLARI ÇIKTI

Operasyon kapsamında hakkında gözaltı kararı verilen şüphelilerden Deniz Astsubay İ.E.'nin 2013 ila 2016 yılları arasında halen Gölcük Donanma Komutanı (belirtilen yıl aralığında İstanbul Boğaz Komutanı) olarak görev yapan Koramiral Ercüment Tatlıoğlu'nun emir astsubaylığını yaptığı, şüpheli Hava Astsubay C.Ç.'nin (halen muvazzaf) 2017 yılında halen emekli olan Hava Korgeneral Yılmaz Özkaya'nın emir astsubaylığını yaptığı kaydedildi.

Şüphelilerden Hava Astsubay E.M.nin 2014 ila 2016 yılları arasında halen ihraç Hava Tümgeneral olan Ahmet Cural'ın emir astsubaylığı yaptığı, Hava Astsubay G.İ.'nin ise (halen muvazzaf) 2015 yılında halen emekli olup sonradan rütbesinin alınmasına karar verilen Hava Tuğgeneral Uğur Buldu'nun emir astsubaylığını yaptığı öğrenildi.

Şüpheli Hava Astsubay S.B.'nin de 2006 yılında halen emekli olan Hava Tuğgeneral Tayfur Fikret Erbilgin'in, 2008 ila 2009 yılları arasında ise halen emekli olan Hava Tuğgeneral Muzaffer Ok'un emir astsubaylığını yaptığı anlaşıldı.

 

Güncellenme Tarihi : 18.2.2020 13:17

İLGİLİ HABERLER