Gündem
  • 22.3.2020 09:20

Türk Tabipleri Birliği'nden rezalet açıklama

Koronavirüsün tespiti için geliştirilen yerli test kiti, Türk Tabipleri Birliği'ni memnun etmedi. Birliğin sosyal medya hesabından yaptığı skandal açıklama büyük tepki çekti.

Resmi olarak Çin'den başladığı, gayri resmi olarak ABD askerlerinin Çin'e taşıdığı sanılan koronavirüs, şimdiye kadar yaklaşık 4 ayda 300 binden fazla insanı hasta etti, 13 bin kadar insanın ölümüne yol açtı.

Türkiye, her türlü önlemi alıyor

Dünya Sağlık Örgütü'nün pandemi(salgın) olarak kabul ettiği koronavirüsle mücadele için Türkiye'de de en başından beri gerekli tüm önlemler alınıyor, uyarılar yapılıyor.

Yerli test kiti hazır

Virüsün tespiti için gereken test kiti de yerli imkanlarla geliştirildi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçtiğimiz günlerde bu önemli gelişmeyi TBMM Genel Kurulu'nda duyurdu.

TTB bundan da rahatsız

Ne var ki, Türk Tabipleri Birliği, devletin ortaya koyduğu her faydalı icraatte olduğu gibi, bu gelişmeyi de önemsizleştirme çabasında.

Sosyal medyadan "İnsan yaşamı her şeyden önce gelir. Başarı yerli test icat etmek değil, gereksinim duyan yurttaşlarına yaygın test uygulayabilmektir." paylaşımı yapan TTB, yerli kitin, ekonomik olarak daha uygun olması ve testlerini daha hızlı bir şekilde şüpheli vatandaşlara uygulanması amacıyla geliştirildiği gerçeğini ya bilmiyor, ya da görmezden geliyor.

Güncellenme Tarihi : 22.3.2020 09:22

İLGİLİ HABERLER