Sağlık
  • 8.4.2020 14:49

Türk Tabipleri Birliğinden skandal bir iddia daha!

Bulduğu her fırsatta terör destekçiliği yapan Türk Tabipleri Birliği (TTB), Sağlık Bakanlığının açıkladığı Kovid-19 ile ilgili vaka ve ölüm oranlarının arasında paralellik olmadığını ileri sürdü.

Bulduğu her fırsatta terör destekçiliği yapan, Türkiye'nin terörü bertaraf etmek için düzenlediği Zeytin Dalı Harekatı'na dahi karşı çıkan Türk Tabipler Birliği (TTB), dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınına ilişkin bir skandal iddiada daha bulundu.

Bakanlığın, Dünya Sağlık Örgütü'nün önerdiği uluslararası kodları kullanmadığını öne süren TTB, "Türkiye'de COVID-19 pandemisinin ölümler üzerinden değerlendirilmesinde soru işaretleri bulunmaktadır. Son günlerde açıklanan ölüm sayıları epidemiyolojik dağılımlara uyum göstermemekte; doğrulanmış olgu sayıları ile ölüm sayıları arasında paralellik bulunmamaktadır. Kuşkusuz ölüm sayılarının artış göstermemesi çok memnuniyet verici bir durumdur, ancak dünyanın diğer ülkelerinde gözlenen örüntü ile örtüşmemesi dikkate alınması gereken bir durumdur." iddialarında bulundu.

Koronavirüsle ilgili spekülasyonlara özellikle dikkat edilmesi gereken bu dönemde, Türk Tabipler Birliği, daha önce de ellerinde belge olmadığını fakat duyumlar aldıklarını belirterek Türkiye'de koronavirüs vaka sayısının açıklanandan daha fazla olduğunu ileri sürmüştü.

Güncellenme Tarihi : 8.4.2020 15:05

İLGİLİ HABERLER