Spor
  • 12.8.2022 14:03

Türk takımlarının Avrupa'daki rakipleri belli oldu

Avrupa kupalarında temsilcilerimizin rakipleri belli oldu! İşte Trabzonspor, Fenerbahçe, Başakşehir ve Sivasspor’un rakipleri ve maç tarihleri

Türkiye'yi Avrupa'da temsil eden Trabzonspor, Fenerbahçe, Başakşehir ve Sivasspor'un Avrupa kupalarında oynayacağı play-off turu maçlarının tarihleri ve rakipleri belli oldu. Temsilcilerimizden Konyaspor, Konferans Ligi 3. Eleme turunda Vaduz'a mağlup olarak Avrupa'ya veda etti. İşte Trabzonspor, Fenerbahçe, Başakşehir ve Sivasspor'un rakipleri ve maç tarihleri…

FENERBAHÇE'NİN RAKİBİ

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi 3. eleme turunda 3-0'lık ilk maçın rövanşında konuk olduğu Çekya temsilcisi Slovacko ile 1-1 berabere kalarak play-off'a yükseldi. Play-off turuna yükselen Fenerbahçe, Avusturya ekibi Austria Wien'in rakibi oldu.

Fenerbahçe, turun ilk maçını 18 Ağustos'ta deplasmanda, rövanş maçını ise 25 Ağustos'ta Kadıköy'de oynayacak.

BAŞAKŞEHİR'İN RAKİBİ

Başakşehir, UEFA Avrupa Konferans Ligi 3'üncü Ön Eleme Turu'nda 3-1 kazandığı ilk maçın rövanşında İzlanda ekibi Breidablik'i sahasında 3-0 mağlup ederek adını Play-Off turuna yazdırdı. Turuncu-lacivertliler, play-off turunda Belçika'nın Royal Antwerp takımıyla mücadele edecek.

Başakşehir, turun ilk maçını 18 Ağustos'ta İstanbul'da, rövanş maçını ise 25 Ağustos'ta Belçika'da oynayacak.

SİVASSPOR'UN RAKİBİ

Geçen sezon Ziraat Türkiye Kupası'nı kazanan kırmızı-beyazlılar, Avrupa Ligi'ne play-off turundan katılma hakkı kazanmıştı. 3. ön eleme turunda Lüksemburg temsilcisi F91 Diddelang'ı eleyen İsveç ekibi Malmö, Sivasspor'un rakibi oldu.

Sivasspor eşleşmedeki ilk maçı sahasında ikinci maçı deplasmanda oynayacak. İlk karşılaşma 18 Ağustos, rövanş ise 25 Ağustos'ta oynanacak.

TRABZONSPOR'UN RAKİBİ

Trabzonspor'un UEFA Şampiyonlar Ligi play off turunda rakibi Danimarka ekibi FC Kopenhag olmuştu.

Trabzonspor, Play-Off turundaki ilk maçını deplasmanda 16 Ağustos'ta, rövanş karşılaşmasını ise 23 Ağustos'ta evinde oynayacak.

Güncellenme Tarihi : 12.8.2022 14:04

İLGİLİ HABERLER