Ekonomi
  • 3.3.2006 15:37

TÜRK TELEKOM'A YABANCI GENEL MÜDÜR

HASAN ESEN
ANKARA (İHA) - Türk Telekom Genel Müdürlüğü'ne, Oger Telecom Genel Müdürü Paul Doany getirildi.
Türk Telekom'un yüzde 55'ini 6 milyar 550 milyon dolara satın alan Oger Telecom, kurumu yeniden yapılandırıyor. Bu yapılandırmayla beraber Türk Telekom'un başına yabancı biri getirildi. Türk Telekom Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, 2 Mart 2006 tarihi itibariyle yapılan değişiklikle Yönetim ve İcra Kurulu Başkanı Dr. Paul Doany, genel müdürlüğe, Genel Müdür Mehmet Ekinalan ise Uluslararası Proje Danışmanlığı'na getirildi. Türk Telekom'u Kasım 2005'te devralan Oger Telecom, Ekinalan'la yola devam edeceğini açıklamıştı.
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın da Ekinalan'ın görevde kalmasını istediği belirtiliyordu. 14 Kasım 2005'te yapılan devir sözleşmesinden kısa bir süre sonra, Oger Telecom tarafından oluşturulan İcra Kurulu, kurumdaki daire başkanlarının yarısını değiştirirken, Genel Müdür Yardımcısı Şükrü Kutlu'nun da yetkileri elinden alındı. Öte yandan, Oger Telecom'un 5.2 milyar dolarlık Türk Telekom parasını nisan ayında ödemeye hazırlandığı belirtiliyor.
Oger Telecom ve Telecom Italia'dan oluşan konsorsiyum kıran kırana geçen bir özelleştirme ihalesinde Etisalat-Çalık konsorsiyumuyla yarışmış ve Türk Telekom'a 6 milyar 550 milyon dolarla en yüksek teklifi vermişti.
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 09:53

İLGİLİ HABERLER