Gündem
  • 28.9.2011 15:14

TÜRK UZMANLARA, AVRUPA KOMİSYONU YOLU

Başlangıç olarak Avrupa Komisyonu'na 8 uzman gönderecek olan Türkiye'den ilerleyen dönemde daha fazla sayıda uzman gitmesi planlanıyor. Avrupa Parlamentosu'ndaki imza töreni sonrası Bağış yaptığı açıklamada, "Bu Türkiye'nin AB ile ilişkilerinde son dönemde yaşanan en olumlu gelişmelerden biri çünkü AB'den bize olumsuz haber gelmesi gelenek halindedir" dedi.

Bağış, "Özellikle Türkiye'nin üyelik hedefini kendi iç siyaseti ve seçim propogandaları için kullanan, bu tip şeyleri hoş karşılamayan Avrupalı politikacılar var. Ancak bizim Avrupa ile ortak bir geçmişimiz olduğu gibi ortak bir geleceğimiz de var. İmzaladığımız bu mutabakat ile bizim uzmanlarımız buralardaki tecrübelerden yararlanacak ve hep beraber bizim ortak geleceğimizi şekillendirecekler. Bu sadece bir başlangıçtır ve bu tip projelerimizi geliştirmeye devam etmeliyiz" diye konuştu.

Sefcovic de Bağış'a hitaben anlaşmayla ilgili olarak, "Bence de çoğu zaman ihtiyaç olan şey politik anlamda olduğu kadar teknik anlamda da uzlaşı ve işbirliği sağlamamızdır. Dolayısıyla umut ediyorum ki bundan sonra bunu daha da ilerleteceğiz" dedi.

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 13:40

İLGİLİ HABERLER