Gündem
  • 6.5.2013 02:30

Türk Yıldızları nefes kesti

1.Ana Jet Üstü Komutanlığı’nda 1. Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın kuruluş yıldönümü nedeniyle ve ilk kez halka açık olarak gerçekleştirilen program bando konseri eşliğinde paraşüt gösterisi ile başladı. Ardından havalanan Solo Türk uçağıyla izleyenleri hayrete düşüren gösteri sonrasında havalanan Türk Yıldızları, günler öncesinden provalarını yaptığı uçuş gösterisini gerçekleştirildi. Uçuş sırasında Eskişehir semalarından seyircilere seslenen Türk Yıldızları’nın lider pilotunun ‘‘Sizin için buradayız. Korkmayın. Duygulanın ama ağlamayın. Gururlanın. Bizler sizler için varız’’ sözleri ise izleyenler tarafından dakikalarca alkışlandı.
Nefeslerin tutularak izlendiği ve yaklaşık 1 saat süren Solo Türk ve Türk Yıldızları’nın akrobasi gösterisi ardından Hava Kuvvetleri Komutanlığı Caz Orkestrası ve Türk Yıldızları Konseri ile program son buldu.
Programa, Eskişehir Valisi Dr. Kadir Koçdemir, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Mehmet Erten, CHP Eskişehir Milletvekili Kazım Kurt, Garnizon Komutanı Korgeneral Abidin Ünal, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı ve yaklaşık 100 bin seyirci katıldı.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:37

İLGİLİ HABERLER