Ekonomi
  • 29.7.2008 15:45

TURKCELL: "BİZDEN UCUZU YOK"

CEREN YILMAZ
İSTANBUL - Turkcell'in tarife paketleri ve fiyatlarla ilgili olarak düzenlenen toplantıda konuşan Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Develioğlu, her alanda müşterilerine en iyi fiyatı sunduklarını göstermek için böyle bir toplantı organize ettiklerini ifade ederek, "İletişim ihtiyaçları dışında hayatın pek çok alanında müşterilerimize yarattığımız faydayla sadece geçen yılın Kasım ayından bu yana gnçtrkcll marka işbirlikleriyle 2 milyon kişiye 50 milyon dolar fayda sağladık" şeklinde konuştu.
"Aylık Dakika Paketleri", "Süper Tarife", "Bizbize Kampus" tarifeleri ile "EvTurkcell", gnçtrkcll ve İşTcell servisiyle ilgili bilgiler veren Lale Saral Develioğlu, "Türkiye'nin lider iletişim ve teknoloji şirketi olarak yıllardır müşterilerimize en kaliteli, en yaygın ve en ekonomik mobil iletişim hizmetlerini sunmak için çalışıyoruz. Son aylarda geliştirdiğimiz tarife seçenekleri ile hizmetlerimizi daha da ucuzlatma yolunda yeni adımlar attık. Her alanda en uygun fiyat ve Turkcell'liler ile konuşmanın
en ucuz yolu Turkcell'de" dedi.
Fiyat politikalarının bir boyutunun da farklı ihtiyaçlara göre geliştirilen özel çözümler olduğunu vurgulayan Develioğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Müşterinin özel durumunu ve ihtiyaçlarını anlamak bu yüzden büyük önem taşıyor. Örneğin gençlerimizin mesajlaşmada ekonomik çözümlere çok daha fazla ihtiyacı olabilir. Bu durumda sadece konuşmayı ucuzlatan paketler sunmak yeterli olmuyor. Başka bir müşteri grubu veri iletişimini, interneti yoğun kullanıyor olabilir. Bu durumları tüm ayrıntılarıyla anlamak ve belirli ihtiyaçlara cevap veren seçeneklerimizi zenginleştirmek zorundayız. Turkcell'in sağladığı ekonomik çözümler müşteri ihtiyaçları analiz
edilerek tasarlanmış paketlerden, kampanyalardan oluşuyor."
Develioğlu, "İletişim ihtiyaçları dışında hayatın pek çok alanında müşterilerimize yarattığımız faydayla sadece geçen yılın Kasım ayından beri gnçtrkcll marka işbirlikleriyle 2 milyon kişiye 50 milyon dolar fayda sağladık. Bundan sonra da müşterilerimize hayatlarının her alanında avantajlar sağlayan kampanya ve cazip tarifelerimizi sunmaya devam edeceğiz" diye konuştu.
Tarife seçeneklerini rakip operatörleri Avea ve Vodafone ile kıyaslayan Develioğlu, tüm tarife seçeneklerinde diğer operatörlerden daha avantajlı olduklarını iddia etti.
"evTurkcell" servisleriyle belirli bir mekandan sabit hatlarla dakikası 5 YKr'ye konuşulduğunu da belirten Develioğlu, bu paketteki abone sayısının 1 milyonu geçtiğini söyledi.
Develioğlu, Nisan-Haziran 2008 döneminde gençtrkcll'in 1 milyon 560 bin ücretsiz sinema bileti dağıttığını, giyim kampanyasıyla da gnçtrkcll'lilerin 640 bin kez indirimli alışveriş yaptığını belirterek, Kasım ayından bu yana gnçtrkcll marka işbirlikleriyle 2 milyon kişiye 50 milyon dolarlık fayda sağladıklarını ifade etti.
İşTcell avantajlarına da dikkat çeken Develioğlu, THY ile yapılan işbirliği çerçevesinde kampanyalardan 1,5 ayda 280 bin müşterinin faydalandığını aktardı.
Toplantının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Lale Saral Develioğlu, faturalı tarifede rakiplerinin kendilerinden daha ucuz fiyatlandırmasını görmediklerini iddia etti.
Develioğlu, Ekim ayından beri müşterilerin tamamına yakınının yeni tarifelere dahil olduğunu da belirten Develioğlu, bir gazetecinin "Rakiplerinizle kıyaslama yaparak bir nevi tarife savaşı başlatıyorsunuz. İlerde de rakipleriniz size karşı böyle bir şeye girişebilirler mi?" sorusuna şu yanıtı verdi:
"amacımız savaş başlatmak değil. Burada mağdur olan biziz. Mağdur olduğumuz noktayı sizin aracılığınızla aktarmak istedik. Çok avantajlı tarifeler sunmamıza rağmen kendimizi iyi ifade edemedik. Yaşadığımız mağduriyeti anlatmanın yolu, maalesef kendimizi diğer operatörlerin fiyatlarıyla kıyaslamak ve gerçekten en ucuz fiyatların Turkcell'de olduğunu göstermek. Tarifelerimiz çok uygun, ancak algı çok farklı. Mağduriyetle bunu kastediyorum. Hedefimiz Turkcell'i daha büyütmek ve ileriye götürmek,
müşterilerimize çok daha iyi koşullarda çok daha iyi hizmet sunmak ve sektörü geliştirmek. Amacımız, sektörü aşağı çekecek fiyat savaşlarını başlatmak değil."
Numara taşınabilirliği sürecine müşterilerini memnun ederek hazırlandıklarını belirten Lale Saral Develioğlu, "Müşterilere in iyi teklifi, rakamları sunduğumuz ve müşterileri memnun ettiğimiz sürece numara taşınabilirliğin bizi çok fazla etkileyeceğine inanmıyoruz" dedi.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 07:29

İLGİLİ HABERLER