Ekonomi
  • 26.10.2008 00:12

TÜRKER: 'KRİZE ASPİRİNLİ DEĞİL KALICI ÇÖZÜMLER ÜRETİLMELİ!..

Eski ekonomiden sorumlu Devlet Bakanı Masum Türker, Afyonkarahisar'da yaptığı açıklamada, dünyada yaşanan ekonomik krizi değerlendirdi. Şu an dünyada görülen ve yaşanan ekonomik krize hükümetin önlem alması gerektiğini belirten Türker, "Kalıcı çözümler üretildiği takdirde ülkemiz ekonomideki dalgalanmalardan fazla zarar görmez. Şu an dünya üzerindeki ekonomik gidişat bir hayli kötü durumdadır. Dünyadaki ekonomik kriz Türkiye'yi tam etkilememektedir. Etkilememesi için hükümetin kalıcı çözümler üretmesi daha uygun görülmektedir. Fakat hükümet kalıcı çözümlerin yerine aspirin yöntemi ile geçici çözümler üretirse, krizden fazlasıyla etkilenecek ülkeler arasında yer alırız. Hükümetin ekonomik dalgalanmayı ülkemizde en aza indirecek tedbirleri de alması gerekmektedir" dedi.
Türker, alınabilecek önlemleri ise şöyle sıraladı:
"Hükümet devlet memurlarına ve işçilerine zam yaparak, çalışanına destek sağlamalıdır. Bunun yanı sıra tarım ve hayvancılıkla uğraşan insanımıza da gelir sağlayabilecek önemli desteklerde bulunmalıdır. Hükümetin krize girmemesi için şimdiden alacağı tedbirler önümüzdeki süreç içerisinde ülkemize faydalı olur. Hükümet şu an Ziraat ve Halk bankalarını satmaktan vazgeçmelidir. Çünkü devlet kuruluşunun elinde bankası mutlaka bulunmalıdır. Bu bankalar satılırsa ekonomideki dengeler tamamen alt üst olur."
Vatandaşlara kullandırılan kredi kartları ve bireysel kredilerin de önüne geçilmesi gerektiğini savunan Türker, "Bankaların insanlarımızı yanlış yönlendirmeleri ile yapılabilecek kredi kullanımlarının bile ekonomiye büyük etkisi olur. Bu yüzden Maliye'nin daha ciddi bir tavır takınarak, önemli bir rol alması gerekmektedir. Ülkemiz diğer ülkelere bakıldığında daha ciddi bir tavırla hareket ederek, ekonomisine sahip çıkmalıdır. Bu yüzden de hükümete ve Maliye'ye önemli görevler düşmektedir" diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 04:59

İLGİLİ HABERLER