Gündem
  • 4.10.2008 00:56

TÜRKEŞ'İN GİZLİ KALAN 3 VASİYETİ ORTAYA ÇIKTI!..

Prof. Dr. Alp, Türkeş'in kabrine müze, Kayseri Pınarbaşı'na külliye yapılmasını Kıbrıs'ta doğup büyüdüğü eve de bir plaket asılmasını vasiyet ettiğini söyledi.MHP'NİN iki dönem İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp, Alparslan Türkeş'in gerçekleşmeyen üç vasiyeti olduğunu açıkladı. star'dan Hasan Öymez'e konuşan Alp, Türkeş'in kendisi için sade bir mezarın yanına ‘Türkeş ve Ülkücü Hareket Müzesi' istediğini anlattı. Türkeş'in vefatının ardından bu vasiyetlerin gerçekleştirilmesi için harekete geçtiğini anlatan Alp, ‘Ancak bazı ayrılıklar oldu. Eşi Seval Hanım ve oğlu Tuğrul Bey ayrı ayrı vakıflar oluşturdular. Parti de her ikisinin de dışında kaldı. Bu üçe bölünme nedeniyle vasiyetler gerçekleştirilemedi' dedi.
BU VASİYETE İKİ ŞAHİT VAR
Alp, Türkeş'in bacanağı Muammer Doğanbay ile o dönemde MHP milletvekili olan Sadık Yakut'un vasiyetlere şahit olduğunu söyledi. Türkeş Ailesi ve MHP'ye çağrıda bulunan Alp, ‘Artık bu vasiyetler yerine getirilebilir' dedi. Alp, Türkeş'in vefatından önce kendisine sözlü olarak verdiği üç vasiyetini şöyle açıkladı:
MÜZE: Rahmetli başbuğ, sade bir kabir istiyordu. Kabri biraz aceleye geldi ama sade oldu. Ancak kabrinin yanına ülkücü hareketin tarihinin anlatıldığı bir müze istiyordu. Yıllar sonra kabrini ziyarete gelenler, ‘ülkücü hareketin tarihini, Türkeş'in hayatını bilsin' istiyordu. Bazı eşyaların sergileneceği bir bölüm, seminer salonu ve kendisinin hayatını anlatan gösterimlerin yapılacağı, mutlaka bir kütüphane ve sinevizyon gösteriminin yapılacağı bir kompleks istiyordu.
DOĞDUĞU EV: Kıbrıs Lefkoşa'da doğan Türkeş, burada artık bir başkasına ait olan ve içinde kiracı oturan evin de düzenlenmesini istiyordu. Kendisinin doğup büyüdüğü ev olduğunu belirten bir plaket konulmasını ve korunmasını istiyordu.
TÜRK DÜNYASI KÜLLİYESİ:
Türkeş, Kıbrıs'tan ayrıldıktan sonra Kayseri'nin Pınarbaşı İlçesi'ne bağlı bir köyde yaşadı. Dedesinin doğduğu yer olan bu köyde arkası dağlara yaslanmış bir külliye yapılmasını istiyordu. Burada Türk Dünyasının her tarafından gelen çocukların ve gençlerin eğitim almasını istiyordu.




Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:46

İLGİLİ HABERLER