Gündem
  • 11.7.2009 03:12

'TÜRKİYE AVRUPA'NIN EN GÜVENLİ ÜLKESİ!..'

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Antakya'ya gelerek, Hatay Valisi Celalettin Lekesiz ve Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ı makamlarında ziyaret etti.

Hatay önemli önemli bir kültür zenginliğine sahip

Ziyareti sırasında açıklama yapan İçişleri Bakanı Atalay, Hatay'ın önemli bir kültür zenginliğine sahip olduğunu, bu yüzden Hatay'a önem verdiklerini belirtti. Hatay Valisi Celalettin Lekesiz ve Yeni Antakya Belediye Başkanı ile Hatay'ın önemli derecede yol kat edileceğini söyleyen Bakan Atalay, her zaman valilik ve belediyenin arkasında olduklarını dile getirdi.

Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, ziyarette yaptığı kısa bir açıklamada, Hatay'ı çok beğendiğini, ortak akıl anlayışı ile Hatay'ın yeraltı ve yer üstü zenginliklerini gün yüzüne çıkarmak için çalıştıklarını söyledi.

Ziyarette, Antakya için çok sayıda projeleri olduğunu söyleyen Antakya Belediye başkanı Lütfü Savaş ise, Antakya'nın tarihi dokularına sahip çıkarak birçok çalışma yapacaklarını ve projelerin ihale aşamasına geldiğini söyledi.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın sorusu üzerine Antakya Belediyesi'nin 69 trilyonluk bütçesi olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Savaş, öz gelirin ise 1,5 trilyon olduğunu dile getirerek, Antakya'nın gelişmesi için büyük çaba harcadıklarını anlattı. Yapılan ziyaretler anısına Hatay Valisi Celalettin Lekesiz ve Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş, İçişleri Bakanı Atalay'a plaket takdim ettiler.

Yapılan ziyaretlere ayrıca Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, Hatay Milletvekili Fevzi Şanverdi, Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Şerefettin Canda, Hatay İl Emniyet Müdürü Sezai Kalyoncu, Hatay Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı A. Kadir Teksöz, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin, kaymakamlar, vali yardımcıları, belediye başkanları ve belediye meclis üyeleri katıldı.

"Türkiye Avrupa'nın en güvenli ülkesi"

Ziyaretlerinden ardından Antakya Polis Meslek Yüksek Okulu'ndan mezun olan öğrencilerin yemin törenine katılan İçişleri Bakanı Beşir Atalay, burada yaptığı konuşmada Avrupa'da en güvenli ülkenin Türkiye olduğunu belirtti.

24 ayrı ilde mezuniyet yapıldığını ve 6 bin 400 genç polisin mesleğe başladığını belirten Atalay, yeni mezunlara "Teşkilata hoş geldiniz" dedi.

Bakan Atalay, ayrıca Polis Teşkilatı'nda 210 bin mevcut olduğunu, yüzde 75'inin üniversite veya yüksekokul mezunu olduğunu kaydetti. 2005 yılında başlatılan yeni uygulama ile her yıl belli sayıda üniversite mezunu alındığını hatırlatan Atalay, alınan öğrencilerin 6 aylık bir eğitimden sonra göreve başladıklarını ve bugüne kadar alınan öğrenci sayısının 20 bine ulaştığını hatırlattı.

Polislere özel eğitim

Polis Teşkilatı'nda bulunan 210 bin polisin yüzde 50'sini hizmet içi eğitimden geçirdiklerini de vurgulayan Atalay, "Polislerimize gelişen yeni teknolojiyi öğretirken ve özellikle insan hakları konusunda yeni anlayış ve uygulamalar konusunda onları eğitiyoruz. Çünkü polisimizin eğitimi çok önemli. Polisimizin eğitim seviyesi yükseldikçe güvenlik de kalite yükseliyor. İnsanımıza karşı polisimizin davranışında ve tutumunda büyük değişimler oluyor. Ve demokratikleşme sürecinde polisimiz özgürlükleri
kısıtlayan değil, özgürlükleri koruyan bir rol oynuyor" dedi.

Konuşmaların ardından Antakya Polis Meslek Yüksek Okulu'ndaki eğitimlerde ilk 10'a giren öğrencilere İçişleri Bakanı Atalay tarafından çeşitli hediyeler verildi. Tören öğrencilerin resmi geçidiyle son buldu.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:21

İLGİLİ HABERLER