Gündem
  • 23.3.2005 00:00

TÜRKİYE AYAKTA!.. MERSİN BAYRAKLARLA DONATILDI...

HÜSEYİN KAR
MERSİN  - Mersin'de bölücü örgüt yandaşlarının bayrak yakma girişimine vatandaşlar evlerini ve iş yerlerini Türk bayraklarıyla donatarak cevap verdi.

 
Pazar günü DEHAP tarafından düzenlenen Nevruz kutlamalarının ardından bölücü örgüt yandaşı bir grubun Türk bayrağını yakmaya çalışmaları Mersinliler'in büyük tepkisine yolaçtı. Bayrak yakma girişimini, evlerinin balkonuna, apartmanlara ve iş yerlerine astıkları irili ufaklı bayraklarla protesto eden Mersinliler, bölücü örgüt yandaşlarına tokat gibi cevap verdi.

Şehrin dört bir yanını Türk bayraklarıyla donatan vatandaşlar, bayarağa yapılan hakaretin karşılıksız kalmayacağını vurguladı. Bu bayrak için Çanakkale'de, yurdun dört bir yanında can verildiğini ifade eden Mersinliler, Türk bayrağına yapılan saygısızlığı kınadıklarını belirttiler.

RİZE'DE ÜLKÜCÜLER BAYRAK İÇİN YÜRÜDÜ...

GÖKTÜRK FIRAT
RİZE - Mersin'de Nevruz kutlamaları sırasında Türk Bayrağı'nın yakılmak istenmesi, Rize'de yüzlerce Ülkücü tarafından protesto edildi.


Akşam saatlerinde Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan yüzlerce Ülkücü, ilk önce İstiklal Marşı'nı okudu. Ardından Cumhuriyet Caddesi'ne doğru yürüyüşe geçen Ülkücüler "Bayrağa uzanan eller kırılsın", "Bu vatan bizimdir", "ya sev ya terket", "PKK piçleri ABD'nin itleri", "Gönüllü askeriz PKK'ya yeteriz" şeklinde sloganlar attı.


İzinsiz gerçekleştirilen yürüyüşe sokakta bulunan vatandaşlar ve esnaflar da alkışlarıyla destek verdi. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Rize İl ve Merkez İlçe Teşkilatı'nın da destek verdiği protesto yürüyüşü, Rize Ülkü Ocağı önünde son buldu. Yürüyüşün ardından çok sayıda araç, şehir içeriside korna çalarak tur attı.

ERZURUM'DA BAYRAĞA SAYGI YÜRÜYÜŞÜ

AYHAN TÜRKEZ
ERZURUM - Erzurum'da organize edilen bayrağa saygı yürüyüşünde polis panzeri üzerindeki basın mensupları ilginç görüntü oluşturdular.

 
Yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı yürüyüşte basın mensupları daha iyi görüntüyü alabilmek için polis panzerlerinin üzerine çıktılar. Bazı basın mensupları ise panzerin arkasına sarkarak yürüyüşten görüntü almaya çalıştı.
Yürüyüşte objektiflere böyle yansıyan olay vatandaşların polis-gazeteci dayanışması olarak değerlendirildi. İHA


Güncellenme Tarihi : 17.3.2016 11:20

İLGİLİ HABERLER