Gündem
  • 23.7.2009 00:00

TÜRKİYE BU İDDİAYI KONUŞUYOR...

İddiaya göre HSYK hem Ergenekon sanıklarının hem de ağır suç işleyen askerlerin yargılanması için Ankara'da özel yetkili bir mahkeme kurulmasını istiyor. HSYK'nın bu mahkemenin başına da Cumhurbaşkanı Gül'ün yargılanmasını isteyen Sincan Ağır Ceza Başkanı Osman Kaçmaz'ı getirmeye çalıştığı belirtiliyor.

HSYK'YLA İLGİLİ YENİ İDDİA

Star Gazetesi HSYK'yla ilgili önemli bir iddiayı manşetine taşıdı. İddiaya göre bazı çevreler Danıştay davasıyla Ergenekon'un birleştirilmesinden sonra davanın Ankara'ya taşınmasını sağlayacak. İşte bu adımdan sonra da HSYK devreye girecek.

ERGENEKON'A YENİ MAHKEME Mİ?

HSYK'daki kararname krizine sebep olan konulardan bir tanesinin de Ankara'da kurulması düşünülen özel yetkili mahkeme olduğu belirtiliyor. HSYK'nın gündemindeki özel yetkili mahkemenin kurulmasına karar verilirse bu mahkeme 12. Ağır Ceza Mahkemesi olarak görev yapacak. Mahkeminin başına da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yargılanmasını isteyen Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz getirilmeye çalışılacak.

Bu iddialar sonrasında Ankara'da iki sorunun cevabı aranıyor. İlk akla gelen soru Ergenekon davasının Ankara'ya mı taşınmak istendiği; ikincisi ise yeni kanuna göre sivil mahkemelerde yargılanacak olan TSK personeline güvenli bir mahkeme mi oluşturulmaya açılışıldığı yönünde...

PERİNCÇEK'İN AVUKATLARI DAVA ANKARA'YA TAŞINSIN İSTİYOR

Ergenekon'da sanık sandalyesinde oturan Doğu Perinçek'in avukatları ve Aydınlık dergisi başından beri Ergenekon davasının Ankara'da görülmesi gerektiğini belirtiyor.. Yine Cumhuriyet Gazetesi'nin avukatları da Ergenekon ile Danıştay davasının birleştirilmesini istediler. Bu her iki önemli nokta dikkate alındığında ortaya ilginç bir fotoğraf çıkıyor. İddia sahipleri bu fotoğrafa bakarak şu iddiayı ortaya atıyor: Önce Danıştay davası ile Ergenekon birleştirilecek; ardından Danıştay saldırısı Ankara'da gerçekleştiği için davanın Ankara'ya taşınması sağlanacak.

İSTANBUL'DAKİ MAHKEME DEVRE DIŞI MI BIRAKILACAK?

Planın bu adımı gerçekleşirse sıra bir sonraki aşamaya gelecek. Ankara'ya taşınan dava, kurulacak olan özel yetkili mahkemeye devredilecek. Böylece Ergenekon savcılarının yerini değiştirmeyi başaramayan bazı HSYK üyeleri davayı Ankara'ya taşıyarak davaya bakan 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ni devre dışı bırakacak. Yani Ergenekon güvenli ellere teslim edilecek.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:09

İLGİLİ HABERLER