Ekonomi
  • 12.2.2019 12:26

Türkiye’den Amerika’ya En Ucuz Kargo KargomKolay.com ile Artık Mümkün

Günümüzde hem yurt içi hem de yurtdışı kargo hizmetlerinin geniş bir dağıtım ağına sahip olduğunu söylemek mümkün. Sektör bünyesinde taleplerin artması da bunun en önemli nedenlerinden biri. Artık insanlar evraklarını dahi uluslararası kargo hizmetleri ile bir yerden bir yere gönderiyor ve kargo ile yapılan gönderimler oldukça hızlı ve kolay bir şekilde gerçekleşiyor. KargomKolay.com ise, 2019 yılında yaptığı yeni yatırımlar ile Türkiye’den Amerika’ya en ucuz kargo hizmetini başlattı.

Sektörde yaşanan gelişmeler ve hizmet ağının iyiden iyiye genişlemesi kargo firmalarının tercih edilmesindeki en büyük etkenlerden biri. Ayrıca kargo gönderim hizmetlerine baktığımızda sadece yurtiçinde değil, yurtdışı kargo gönderimlerinde de oldukça hızlı bir hale gelen bir hizmetle karşılaşıyoruz. Kargo firmalarının yurtdışı gönderimlerine başladığı günden bu yana uçak kargoların da eklenmesi ile kargo gönderim süreçleri oldukça hızlandı denebilir. Özellikle uçak kargolar, ürün ya da paket gönderimlerinin hızlanmasında ki en önem faktör.

FEDEX UÇAK ile ilgili görsel sonucu

Türkiyeden Amerikaya ucuz kargo göndermek de, aynı şekilde hızlı bir süreç ön plana çıkarıyor. Bugün ülkemizde KargomKolay.com ile gönderilen bir kargo paketi sadece 1-2 iş günü içerisinde Amerika'da olabiliyor. Bunun hem gönderici hem de alıcı için oldukça avantajlı bir durum olduğunu söylemek yanlış olmaz. Uçak yolculuğunun dahi ortalama 12 saat sürdüğü günümüzde bir kargo paketinin 1-2 iş günü içerisinde Türkiye’den Amerika’ya ulaşması gayet etkili bir hizmet olarak kendisini gösteriyor. Kargo hizmetlerinin yurtdışı hattında bu denli hızlanması aynı zamanda farklı avantajların da ortaya çıkmasını sağlıyor. Bunlardan en önemlisi hangisi diye soracak olursanız? Son zamanlarda oldukça geniş bir kitleye yayınlan e-ticaret olduğunu söylemek mümkün. Diğer adıyla micro ihracat olarak ifade edilen pazarda, ülkeler arası ürün ve mal gönderimi günden güne artıyor ve hem bireysel hem de kurumsal ürün satışları gerçekleşiyor.

KargomKolay.com ile Micro İhcracat Nedir?

Micro ihracat, 150 kg ve 7500 euro seviyesini aşmayacak şekilde ETGB ile yurtdışına gönderilen bedelli ihracatlar olarak tanımlanır. Yapılan ticaretin 150 kg ve 7500 euro limitini geçmemesi gerekir. Bu limitlerin aşıldığı gönderimler için farklı uygulamalar devreye sokulur ve gönderim için klasik ihracat operasyonları devreye girer.

Micro ihracat son dönemlerin en çok tercih edilen pazarlama yöntemleri arasına girmiştir. Bu kapsamda yurtdışına gönderilen ürün ya da hizmetler, kargo firmaları aracılığı ile ulaştırılır ve pek çok kargo firması bu işi yapan kişi ya da kurumlara çeşitli avantajlar sağlar. Bunun yanında micro ihracatta kendi içerisinde pek çok avantaja sahip bir sistem olma özelliği taşır. Micro ihracatın avantajları şu şekilde sıralanabilir;

Micro ihracat içerisinde her işletme satışlarını bireysel müşterilerine yapması halinde vergiden muaf olur.

Ülkelere göre farklılık gösterse de her ülke kendi belirlediği limitler dahilinde belli bir orana kadar gümrük vergisi almaz.

Kargo firmaları micro ihracat işlemleri için özel çalışmalar yapar ve bu sayede kargoların daha hızlı bir şekilde yerine ulaşmasını sağlar.

Micro ihracat yapan kişi ya da kurumlar, başta devlet bankaları olmak üzere özel bankalar tarafından da verilen teşvik kredilerinden faydalanabilir.

Görüldüğü gibi micro ihracat pek çok açıdan avantajları olan ve kargo hizmetlerinin daha hızlı bir şekilde gerçekleştiği sistemlerden biridir. Ancak herkes micro ihracat yapamaz, bunun nedeni micro ihracat yapmak isteyenlerin belgelere sahip olmasıdır. İşte micro ihracat için gerekli olan belgeler;

Dolaylı temsil yetki belgesi

İş emri (mikro ihracat gönderi bilgi formu)

Maliye onaylı faturanın aslı,

Yurtdışı için Türkçe faturayla tutarlı İngilizce fatura

Yurtdışı kargo firmalarının sağladığı avantajlı hizmetler, Amerika gibi ülkelere hızlı kargon gönderimi yapılmasını sağlarken aynı zamanda micro ihracat pazarının da gelişmesine öncülük etmiştir. Ayrıca pazarın büyümesi ve dünyanın bir ucunu ürün ya da hizmet göndermek daha kolay bir hale gelmiştir.

Eğer siz de yurtdışına evrak ya da paket gönderimi yapmak ya da micro ihracatın bir parçasıysanız, Amerika gibi uzak ülkelere ürünlerinizin gönderimini yapmak için alanında uzman bir kargo firması seçmeniz tavsiye edilir. Yapmanız gereken kargo firmalarının sizlere sağladığı ayrıcalıkları yakından görmek ve kararınızı vermektir. Sizlere bu konuda geniş çaplı hizmetler sunan ve alanında deneyim sahibi olan KargomKolay.com firmasını ayrıca önermek istiyoruz. Hemen firmanın adresine girin ve sizler için sunduğu avantajlı hizmetlerden faydalanın. Kargo firması hakkında detaylı bilgiler edinmek için 0850 550 55 00 numaralı telefonda da bilgi alınabilir.

Güncellenme Tarihi : 12.2.2019 15:03

İLGİLİ HABERLER