Spor
  • 11.9.2013 10:30

Türkiye’dir Galatasaray!..

Aslan’ın hocası Barbolini, Filenin Sultanları’nın başında. Terim’den sonra sıra Ataman’da. Tanjeviç’in bileti kesildi ve basket camiası Ataman’a sarıldı.


Geçen sezon futbol ve erkek basketbolda şampiyonluğa ulaşan, bayan voleybolda Avrupa dördüncüsü olan Galatasaray, örnek spor kulübü özelliği taşıyor. Sarı-kırmızılıların her branştaki bu başarısı, milli takımlar düzeyinde tökezleyen federasyonların yeni yol haritası.

Büyük umutlarla 2012 Londra Olimpiyatları’na giden A Milli Bayan Voleybol Takımı, madalya alamadan Türkiye’ye döndü. Voleybol Federasyonu (TVF) çareyi Galatasaray’da buldu ve sarı-kırmızılı takımın İtalyan antrenörü Massimo Barbolini’ye Filenin Sultanları’nı emanet etti.

ÖNCE TVF SONRA TFF!

TVF’yi çok geçmeden Futbol Federasyonu (TFF) izledi. Abdullah Avcı yönetiminde 2014 Dünya Kupası elemelerinde hayal kırıklığı yaratan Milli Takım’ın kurtarıcısı Fatih Terim oldu. Siyasiler devreye girdi ve Terim’in 4 maçlığına görevi devralması sağlandı.

Futbol ve voleybolda federasyonların can simidi olan Galatasaray, basketbola da el atmak üzere! Avrupa Şampiyonası’nda rezil olan 12 Dev Adam’ın antrenörü Tanjeviç gitti gidiyor. Basket camiası Ergin Ataman’ın ismini yüksek sesle dile getirmeye başladı.

Hatta Galatasaray Basketbol Şube Koordinatörü Murat Özyer, “Ben olsam Ergin Ataman’ı getirirdim. Ergin her basketbolcuyu oynatabilecek bir antrenör. Herkesin saygı duyduğu bir isim” dedi.

ATAMAN SESSİZ KALDI

Galatasaray’ın 23 senelik şampiyonluk hasretine son veren Ergin Ataman’ın telefonları susmuyor. Sarı-kırmızılı takımın başarılı koçu, Milli Takım’a geçip geçmeyeceği yönündeki sorulara yorum yapmıyor.

Mehmet ÖZCAN / AMK

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 12:07

İLGİLİ HABERLER