Ekonomi
  • 27.2.2010 15:55

"TÜRKİYE, GÜNEY KORE'DEN DAHA HIZLI BÜYÜYECEK"

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz beraberinde TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, AK Parti Malatya Milletvekili Mehmet Şahin,Elazığ Milletvekili Faruk Sptioğlu, Tunceli Valisi Mustafa Taşkesen, Tunceli Üniversitesi Rektörü Durmuş Boztuğ Tunceli Kültür Merkezi'nde yapılan, Tunceli Üniversitesi Yerleşkesi'nin T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığınca Yapılması Öngörülen Protokolün Tanıtım Töreni'ne katıldı. Tören öncesi Tunceli Valiliğini ziyaret eden Yılmaz'a burada Dersimspor yöneticileri plaket verdiler.

Tunceli Kültür Merkezi'nde saygı duruşu ve istiklal Marşının okunması ardından yapılan Bir konuşma yapan Bakan Yılmaz, bir Zaza olarak üniversitede Zaza dilinin okutulmasından çok memnun olduğunu belirterek, "Sarısaltık Dergahı'ndan pirimizin çok güzel bir sunumu oldu. Oradaki mesajlar sadece Tunceli'nin mesajı değil,sadece bu ülkenin de değil,bütün insanlığın değerleri. Pire ayrıca çok teşekkür ediyorum.

Biz ülkemizi daha ileriye taşıyacaksak bu mesajlara kulak vermemiz lazım. Elbette bu Alevi kültürünün değerleri, ancak bunlar hepimizin lezzet aldığı değerler,bu anlamda hepimizin değerleri olarak görüyoruz" dedi.

Üniversiteyi kalkınmanın lokomotifi olarak gördüğünü,ülkemizin son dönemlerde hızla kalkındığını, önümüzdeki dönemin çok parlak olacağını belirten Yılmaz, "Bunu sadece biz söylemiyoruz, OECD gibi uluslararası kuruluşlar da bunu söylüyor. Türkiye, OECD tahminlerine göre 2010 yılında,Güney Kore'den sonra en hızlı büyüyecek OECD ülkesi olacak. 2011 yılında Güney Kore'yi de geçeceğini tahmin ediyorlar. 2011-2017 yılları arasında, daha uzun vadeli tahminlere baktığımızda 6,7 büyüyeceği tahmin ediliyor.

Diğer ülkeler yanına bile yaklaşamıyorlar. Cumhuriyetimizin 100'cü kuruluş yılında 10 büyük ekonomiden biri olma hedefimiz var ve bu hedefe doğru yürüyoruz. İşte bu hedefimizi gerçekleştirirken enerjimizi kısır çekişmelere değil de ortak hedeflerimize yönlendirebilirsek Türkiye çok hızlı bir şekilde büyüyecek, dünyada çok daha saygın bir konuma yükselecek" şeklinde konuştu.

Aleviliği'nizi, Zazaki, Kurmaci değerlerinizi ve dahi sol düşüncelerinizi koruyun diyen Tunceli Üniversitesi Rektörü Durmuş Boztuğ, "Ben içinizden çıkmış bir rektör olarak,geçmişin acılarını,geçmişin yaralarını,özellikle soğuk savaş dönemi sıkıntı ve acılarını bir tarafa bırakarak, geleceğe daha umutla, uzlaşma, barış ve birlik içerisinde, ülkemizin ana eksenine entegre olarak, yolumuza devam etmeyi öneriyorum" dedi.

Tunceli'deki göçü çok ciddi bir şekilde geriye dönüşünü sağlamasa bile, ülkenin, yurdun tüm insanlarının Tunceli'ye gelmesini sağlayabileceğini belirten TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar ise, "Üniversitenin, birlik ve bütünlük konusunda, kardeşliğin pekişmesi noktasında çok ciddi katkıları olacaktır. Elbette yapılacak yatırımlar kapsamında çalışmalarımızı yapacağız ancak biz hükümetin buraya yapacağı yatırımı beklemeden TOKİ olarak kendi kaynaklarımızı kullanarak yatırımlardan iki adım önde olarak, üniversitemizin 60 bin metrekare kapalı alanı yapacağız" dedi.

Bakan ve beraberindekiler töreninin ardından karayolu ile Malatya'ya gitmek üzere hareket ettiler.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 10:07

İLGİLİ HABERLER