Dünya
  • 31.8.2008 03:28

TÜRKİYE İÇİN MCCAİN!..

Amerika'nın yeni başkanı kim olacak? 4 Kasım tarihinde yapılacak seçimlerde ya Cumhuriyetçiler'in adayı John McCain ya da Demokratlar'ın adayı Barack Obama seçimlerden zaferle ayrılacak. Araştırmalarda McCain, Obama'nın 2 puan önünde gidiyor. Peki Türkiye için hangisinin kazanması iyi olacak? Başkan adaylarının Türkiye hakkındaki düşüncelerine baktığımızda McCain, Obama'ya göre çok daha iyi görünüyor. Özellikle sözde Ermeni Soykırımı konusunda McCain'in düşünceleri net: Kongre'deki Ermeni soykırımı tasarılarına yaşadığım sürece karşı çıkacağım."
KURT DEVLETİ İSTİYOR
Aynı konuda Obama ise, tasarıya olumlu bakıyor. Hatta ülkedeki Ermeni oylarını almak için tasarıyı "evet" diyor. Irak konusunda gerekirse bölgede daha uzun süre kalınması gerektiğini savunan McCain, ancak Türkiye'nin de bu konuda desteğinin alınmasını şart koşuyor. Obama ise Türkiye'nin Irak konusunda söz sahibi olmasını istemiyor. Hatta yardımcısı Joe Biden, Kuzey Irak'ta Kürt devletinin kurulmasına sıcak bakıyor.
AB İÇİN TAM DESTEK
AB üyeliği konusunda Türkiye'yi destekleyen McCain, yeraltı kaynakları konusunda da Türkiye ile ortak çalışma istiyor. Siyahi lider Obama ise, Türkiye'nin AB üyeliği konusunda yorum yapmıyor.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 06:40

İLGİLİ HABERLER