Dünya
  • 4.7.2009 00:00

TÜRKİYE İÇİN ŞOK AÇIKLAMA!..

İsveç'in 1 Temmuz itibariyle AB Dönem Başkanlığını devralmasıyla ülkeyi ilk ziyaret eden devlet başkanı Sarkozy, İsveç Başbakanı Fredrik Reinfeldt ile başkent Stockholm'de temaslarda bulundu. Görüşmeler sonrası açıklamada bulunan Fransa Devlet Başkanı, Türkiye'nin AB üyelik sürecine değindi. Sarkozy, Fransa'nın Türkiye'nin tam AB üyesi olmasının karşısında olduğu tutumu sürdürdüğünü dile getirdi. Ancak Sarkozy, Türkiye'nin müktesebat ile uyumluluğunun değerlendirildiği 35 fasıl üzerinden değerlendirilmesine atfen, Ankara ile yeni fasılların açılmasına karşı olunmadığını belirterek, Türkiye'nin "doğu ile batı arasında bir köprü olduğunu" söyledi.

Kendisini "AB konusunda genişlemeden ve birlik içerisinde farklı görüşlerin barınmasından" yana olarak tanımlayan İsveç'in Dışişleri Bakanı Carl Bildt ise, açıkça Türkiye'nin tam AB üyesi olmasını desteklediklerini ifade etmişti.Sarkozy ve Reinfeldt ayrıca Avrupa Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso'nun tekrar aynı görev için seçilip seçilmeyeceğini görüştüklerini açıkladı. İki lider de Eylül'de gerçekleşecek seçimde Barroso'nun tekrar göreve gelmesini öngörmediklerini ifade etti.
Öte yandan, Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy, İsveç Kralı 16. Carl Gustaf ile görüştü ve basın mensuplarına İsveç'in AB dönem başkanlığını desteklediğini, ülkeye önümüzdeki yıl da bir ziyaret gerçekleştirmeyi planladığını kaydetti.

AB Dönem Başkanı İsveç'in Başbakanı Reinfeldt, önümüzdeki hafta Avrupa Parlamentosu'ndan farklı görüşteki liderlerle bir araya gelecek

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:29

İLGİLİ HABERLER