Gündem
  • 27.6.2016 00:06

Türkiye-İsrail ilişkilerinde uzlaşmaya varıldı

Reuters haber ajanısının İsrailli üst düzey bir yetkiliye dayandırdığı haberine göre Türkiyeile İsrail, iki ülke arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesi konusunda anlaştı.

İtalya'nın başkenti Roma'da görüşen Türk ve İsrailli müzakere heyetleri, anlaşma metni üzerinde mutabık kaldı.

BAŞBAKAN PAZARTESİ AÇIKLAMA YAPACAK

Başbakan Binali Yıldırım, İsrail ile yürütülen müzakerelerde varılan aşamayla ilgili yarın açıklamalarda bulunacak.

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Yıldırım, yarın saat 13.00'te Çankaya Köşkü'nde, İsrail ile yürütülen müzakerelerde varılan aşamaya ilişkin açıklama yapacak.

NETANYAHU DETAYLARI AÇIKLAYACAK

Reuters, anlaşmanın detayları ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile görüşmek için Roma'da olan Netanyahu tarafından yarın açıklanacağını iddia etti.

Türkiye ile İsrail arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesi için Dışişleri BakanlığıMüsteşarı Feridun Sinirlioğlu ile İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun özel temsilcisi Joseph Ciechanover’un bugün Roma'da bir araya gelmişti.

"MOSSAD BAŞKANI, HAKAN FİDAN İLE GÖRÜŞTÜ" İDDİASI

Haaretz gazetesinin iddiasına göre, iki ülke, Hamas'ın Türkiye'deki faaliyetleri konusunda 10 gün önce uzlaşınca, anlaşmanın önündeki en büyük engel de kalkmış oldu. Haaretz, Mossad Başkanı Yossi Cohen'in gizlice Türkiye'ye giderek, MİT Başkanı Hakan Fidan'la görüştüğünü ve anlaşmanın ana unsurları konusunda mutabık kaldıklarını öne sürdü. Anlaşmaya göre, "Türk tarafı Hamas'ın Türkiye topraklarına İsrail'e karşı terörist ya da askeri eylemlerde bulunmayacağı konusunda güvence verdi". Hamas'ın Türkiye'deki diplomatik faaliyetlerine ise devam edebileceği konusunda anlaşıldığı iddia edildi.

Güncellenme Tarihi : 26.6.2016 22:28

İLGİLİ HABERLER