Spor
  • 30.4.2006 14:22

TÜRKİYE KUPASI FİNALİ İÇİN GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

İSTANBUL - Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), 3 Mayıs Çarşamba günü Fenerbahçe-Beşiktaş Fortis Türkiye Kupası Finali öncesi İzmir Emniyet Müdürlüğü ve İzmir Gençlik Spor İl Müdürlüğü ile ortaklaşa çalışarak geniş güvenlik önlemleri aldı.
TFF'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Fenerbahçe-Beşiktaş maçında alınacak güvenlik önlemleri şöyle:
"Her iki kulübün taraftarları için ayrı girişler belirlenirken, futbolseverler 8 farklı noktadan stada giriş yapabilecekler. Fenerbahçe taraftarları Sanayi tarafında yer alan kapılardan stada alınacak ve Sanayi tarafındaki kale arkası tribünü, açık ve kapalı tribünün kendilerine ayrılan yarısında oturacaklar. Beşiktaş taraftarları ise Mersinli tarafından stada girebilecekler ve Mersinli tarafındaki kale arkası ile aynı tarafta yer alan kapalı ve açık tribünün yarısında oturacaklar. Futbolseverlerin kendileri için ayrılan bölümlere rahatça ulaşabilmeleri için gerekli yönlendirilmeler yapıldı. Stat yakınında olan bilet gişeleri stada gelen yollar üzerine yerleştirilirken, girişlerden tribüne kadar olan bölümde her bir seyirci toplam 4 kez kontrol edilecek. Karşılaşmaya gelen seyircilerin bilet kontrolleri resmi emniyet yetkilileriyle irtibatlı olarak özel güvenlik tarafından yapılacak. Stat içine özel otopark kartı olan araçlar dışında hiçbir araç alınmayacak. Stada araçlarıyla gelen futbolseverler İzulaş Otoparkı ile Kapalı Spor Salonu'nun önündeki otoparkı kullanacaklar. Her iki kulüp taraftarlarının yarı yarıya paylaşacakları açık tribünde emniyet güçleri tampon bölge oluşturacak. Kişiye özel verilen Serbest Giriş Kartları bu karşılaşmada geçerli olmayacak. Biletsiz hiçbir seyirci stada yaklaştırılmayacak. Fortis Türkiye Kupası Final Karşılaşması'nda akreditasyon sistemi uygulanacak ve kartı olmayan görevliler stada alınmayacak."
Açıklamada ayrıca, stat dışına yerleştirilecek gişelere maç günü çok az sayıda bilet verileceği, finali takip etmek isteyen futbolseverlerin bir sorunla karşılaşmamak adına biletlerini son güne bırakmadan almaları gerektiği belirtildi. Kale arkası 25, açık 50 ve kapalı tribün 75 YTL olarak daha önce açıklanan bilet fiyatlarına satıcı firma komisyonunun da ekleneceği ifade edildi.
Finali izleyecek basın mensuplarının da akreditasyon kartlarını ve biletlerini karşılaşmadan önce TSYD İzmir Şubesi'nden teslim almaları gerektiği belirtilen açıklamada, "Stadın dışındaki bilet kontrolü basın mensupları için de geçerli olacağından basın mensuplarının karşılaşmaya girişlerinde sorun yaşamamaları adına bu konuya dikkat etmeleri çok önemlidir. Karşılaşma öncesinde yayıncı kuruluş kameraları dışındaki tüm kameralar alınacak ve güvenli bir odaya kilitlenecektir. Bu kameralar kupa teslim töreni sonrası basın toplantısından önce sahiplerine teslim edilecektir. Basın toplantısına katılacak tüm kameramanların ses kablosu ve tripodla karşılaşmaya gelmesi gereklidir. Platform dışında hiçbir kamera bulundurulmayacak ve masaya mikrofon konulmayacaktır" ifadeleri kullanıldı.
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 06:27

İLGİLİ HABERLER