Spor
  • 13.3.2009 12:52

TÜRKİYE LİGLERİNİN EN GOLCÜSÜ İKİNCİ LİGDE

TFF 2. Lig Yükselme Grubu takımlarından Tokatspor’un golcü futbolcusu Bülent Karaman, attığı 22 golle şu anda Türkiye profesyonel futbol liglerinin en fazla gol atan oyuncusu konumunda bulunuyor.
Turkcell Süper Lig, Bank Asya Birinci Lig, TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig olmak üzere 4 ayrı profesyonel futbol liginin yer aldığı Türkiye’de, şu anda gol krallığı yarışında ilk sırada TFF 2. Lig Yükselme Grubu takımlarından Tokatspor’un golcüsü Bülent Karaman yer alıyor.
Tokatspor’a sezon başında transfer olan 30 yaşındaki gurbetçi oyuncu Bülent Karaman, bu sezon ligde oynadığı 27 maçta 22 gole imza attı. Birçok yıldız ismi geride bırakarak liglerin en golcü oyuncusu durumunda olan Karaman’ı, Bank Asya Birinci Lig takımlarından Orduspor’un golcü oyuncusu Bruno Ferreıra Mombra Rosa takip ediyor.
22’i gole imza atan Bülent ve 20 golü bulunan Rosa’nın ardından da Galatasaray’ın 16 golle Süper Lig’de krallık yarışında ilk sırada yer alan Çek yıldızı Milan Baros geliyor.

SEZON SONUNDA DA İLK SIRADA YER ALMAK İSTİYOR

Attığı goller ve sergilediği futbolla takımının başarısında büyük rol oynayan, teknik direktör Namık Altunsoy’un kadroda vazgeçemediği isimlerin başında gelen Bülent Karaman, Tokatspor Adnan Çiçek Tesislerinde AA muhabirine yaptığı açıklamada, goller atıp takımına faydalı olmak istediğini söyledi.
Lige gol krallığı iddiasıyla başlamadığını, ancak attığı gollerle bu konuma geldiğini ifade eden Karaman, "Attığım 22 gol bizi çok yüksek yerlere taşıdı. Herkes gibi takıma katkım var. Sonuçta Türkiye liglerinde en çok gol atan futbolcu olmak güzel bir şey. İnşallah bunu sezon sonunda da böyle bitirirsem anlamı olur" dedi.
Sezon başında böyle bir konumda olacağını tahmin etmediğini belirten golcü oyuncu, "Gol atacağımı bekliyordum, ama Türkiye liglerinde en çok gol atan kişi olacağımı düşünmüyordum, bu aklımın ucundan geçmedi. Gurbetçi oyuncu olarak böyle bir durumda olmam, çok güzel bir duygu. İlgi görüyorum" diye konuştu.

TOKATSPOR TEKNİK DİREKTÖRÜ ALTUNSOY

Tokatspor Teknik Direktörü Namık Altunsoy ise Bülent’in golcü ve özel oyuncu olduğunu belirterek, "Özellikle son vuruş ustası. Bunun yanında takım arkadaşlarıyla birliği, bütünlüğü çok iyi. Bülent tecrübeli bir oyuncu, Türkiye liglerini görmüş, yaşamış, oradaki havayı teneffüs etmiş bir oyuncu" dedi.
Bülent gibi bir oyuncuyla çalışmanın keyfini yaşadığını ifade eden Altunsoy, şöyle konuştu:
"Onun futbolu ve golleri Tokatspor’a yükselme, puan sıralaması anlamında avantaj sağlıyor. Bülent genç oyunculara örnek teşkil ediyor. Bu nedenle Bülent’in özelliklerinden yararlanmaya çalışıyorum. Biz de oyun kurgumuzu Bülent’e göre kurmaya çalışıyoruz."
Tokatspor’un idari menajeri Bekir Atılgan ise Bülent gibi bir oyuncunun menajeri olmaktan mutlu olduğunu söyledi.
Türkiye liglerinde şu anda gol kralı konumunda olan bir oyuncuyla çalışmanın kendisine gurur verdiğini ifade eden Atılgan, "Bülent ile ilgili bir çok spekülasyonun yapıldı. İşte ’golcümüz ağır, gol atamıyor’ diye eleştirildik. Ben Bülent ile ilgilenen abisiyim, beni mahçup etmedi, alnından öpüyorum" şeklinde konuştu.
Gurbetçi oyuncu Karaman’ın 31 Mayıs 2010’a kadar Tokatspor ile sözleşmesi bulunuyor.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 00:15

İLGİLİ HABERLER