Bilim
  • 27.4.2007 20:57

TÜRKİYE MSN KULLANIMINDA DÜNYA ÜÇÜNCÜSÜ!.

MİCROSOFT Türkiye Yazılım Geliştirme ve Platform Gurubu Müdür Yardımcısı Cemal Akyel, Türkiye’nin anında konuşma ve yazışma imkanı sunan Live Messenger servisinin kullanımında dünyada 3’üncü sırada olduğunu söyledi.
      Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Mithat Özsan Amfisi’nde düzenlenen Microsoft tanıtım toplantısına katılan Cemal Akyel, anında yazışma ve kulaklık-mikrofon aracılığıyla da konuşma imkanı sunan Live Messenger’in Microsoft’un dünya üzerinde en çok kullanılan programları arasında olduğunu söyledi.
      Kişiler arasında eğlencenin yanı sıra birçok birey, kurum ve kuruluşun da telefon masraflarında tasarruf etmek amacıyla Live Messenger kullandığını vurgulayan Akyel, şunları söyledi:
      “Messenger’in Türkiye’de 21 milyon kullanıcısı bulunuyor. ABD ve Brezilya’nın ardından dünya 3’üncüsü konumundayız. Messenger eğlencenin yanı sarı birçok kurum, kuruluş ve birey tarafından da iletişim harcamalarında tasarruf yapmak amacıyla kullanılıyor. Diğer programlarda da olduğu gibi bunda da sürekli yenilikler yapılarak, kullanıcılara farklı imkanlar sunuyoruz.'' Bu yıl piyasaya Windows Vista, 2007 Office Sistemi ve .NET Framework 3.0 sistemlerinin sunulduğunu belirten Akyel, bu programlarla verimlilik, eğlence ve yazılım geliştirme konularında büyük gelişme yaşanacağını kaydetti.
Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 19:42

İLGİLİ HABERLER