Spor
  • 7.10.2005 01:38

TÜRKİYE VE ALMANYA MİLLİ TAKIMLARI ARASINDAKİ 'PİYASA DEĞERİ' FARKI...

Almanya'daki özel bir menajerlik şirketinin verilerine göre Alman Milli Takımı'nın kadrosunda bulunan futbolcuların toplam piyasa değeri, Türkiye'den 57 milyon 400 bin Euro daha fazla çıktı.

İlk galibiyeti 1951 yılındaki ilk maçta elde ettiğimiz, ardından 10 Ekim 1998'de Bursa'da ancak bir kez daha yenebildiğimiz Almanya'da en değerli futbolcu 30 milyon Euro ile Michael Ballack. Ay-Yıldızlı ekibin en pahalı ismi ise İngiliz takımı Newcastle United forması giyen Emre Belözoğlu. Milli futbolcunun değeri 12 milyon Euro olarak açıklandı.

Ülke milli takımlarında forma giyen futbolcuların şu anki piyasa değerleri dikkate alınarak yapılan sıralamaya göre dünyanın en pahalı kadrosu İspanya'ya ait. Bu ülkeyi İngiltere ve Brezilya izliyor.Yarın özel maçta karşılaşacağımız Almanya 170 milyon 850 bin Euro'luk değeri ile 9.'lukta kalırken Türkiye ise kendine 13. sırada yer bulabildi. Milli futbolcularımızın toplam piyasa değeri 116 milyon 450 bin Euro olarak belirlendi.

Alman, İtalyan, İspanyol ve İngiliz kurumları tarafından düzenli olarak yapılan piyasa araştırmalarında futbolcuların kulüplerinde ve milli takım formalarıyla oynadıkları maçlar dikkate alınıyor. Futbolcuların transferlerinde ödenen bonservis bedelleri yanında, futbolcuları transfer etmek isteyen kulüple- rin teklif ettikleri para miktarı da değerlendiriliyor.

/Seyfi Alp - Zaman

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:58

İLGİLİ HABERLER