Yaşam
  • 25.7.2009 04:36

TÜRKİYE YANACAK KARADENİZ'DE YİNE YAĞACAK...

Türkiye' nin kuzey ve doğu bölgeleri, şiddetli yağışın neden olduğu su baskınlarıyla mücadele ederken, batı bölgeler bunaltıcı ve sıcak havaya teslim olacak. Balkanlar üzerinden gelen sıcak hava dalgası nedeniyle bugün yaz mevsiminin en sıcak günü yaşanacak. Termometreler, Edirne ve Balıkesir'de 39'u, Ege kıyıları, Aydın ve Denizli'de 43'ü, İstanbul'da 37'yi, İzmir'de ise 40 dereceyi gösterecek. Özellikle İstanbul ve Ege kıyılarında oluşacak nemle birlikte hissedilen sıcaklık ortalama 45 dereceyi bulacak.

Öğle saatlerinde dışarı çıkmayın
Hafta başı ise sıcaklıklar 1-2 derece düşecek ve yer yer sağanak yağış geçişleri görülecek. Uzmanlar, plajlara akın eden tatilcileri, özellikle sıcaklığın en çok hissedileceği öğle saatlerine karşı uyarıyor. Bu saatlerde çocuklar başta olmak üzere kalp ve tansiyon hastalarının güneşten uzak tutulması öneriliyor.

Bol su için
Sıcak havada beslenme şekli sağlığı önemli ölçüde etkiliyor. Doktorlar, vatandaşların en sıcak günü rahat atlatması için hafif yiyecekler tüketilmesi, bol bol su içilmesi ve yüksek enerji gerektiren hareketlerden uzak durulması önerisinde bulunuyor.

Karadeniz ve Doğu yağışlı
Batıyı yakacak olan güneş, Karadeniz ve doğu kesimlerde yüzünü göstermeyecek. Bu bölgelerde hafta başından beri etkili olan gökgürültülü sağanak yağış, hafta sonu da hakimiyetini sürdürecek. Meteoroloji yetkilileri, yağışların neden olabileceği su taşkınlarına karşı vatandaşları uyarıyor.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:07

İLGİLİ HABERLER