Gündem
  • 14.6.2014 17:28

Türkiye'de bayrak eylemleri

Ülkü Ocakları İl Başkanlığı’nca düzenlenen eylem için yaklaşık 100 kişi Madenci Anıtı'nda toplandı. MHP İl Başkanı Hamdi Ayan, Karaman Belde Belediye Başkanı MHP'li Mustafa Kalaycı ve Ormanlı Belde Belediye Başkanı Bayram Başoğlu, bazı sivil toplum örgütleri ile vatandaşların da destek verdiği kalabalık, 'Ezan dinmez bayrak inmez', 'Vatan sana canım feda' ve 'Ne mutlu Türküm diyene' sloganları attı.

Ülkü Ocakları İl Başkanı Özgür Kurt, bayrağın indirilmesinin bardağı taşıran son damla olduğunu söyledi. Kurt, "Yüksek güvenlikli bir alan olan 2'nci Hava Kuvvet Komutanlığı’nda bu hadisenin meydana gelmiş olması olayın vehametini artırıyor.Türkün bayrağına uzanacak eli kırarız. Türkün vatanına dikilecek gözü çıkarırız. Türkün şerefine uzanacak dilleri koparırız" dedi.

Basın açıklamasının ardından kalabalık, Gazipaşa Caddesi'ni takiben Şehitler Anıtı'na kadar yürüdü. Burada Ülkücü yemini edildikten sonra eylem, İstiklal Marşı’nın okunmasıyla sona erdi.

GAZİPAŞA
ANTALYA'nın Gazipaşa İlçesi'nde, Diyarbakır'daki 2'nci Hava Kuvvet Komutanlığı'ndaki Türk bayrağının indirilmesi nedeniyle 'Gazipaşa Bayrağına Sahip Çıkıyor' adıyla yürüyüş yapıldı.


Siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının öncülüğünde Bülent Ecevit Bulvarı'nda toplanan yaklaşık 500 kişi, Rasih Kaplan Caddesi'nden geçerek Cumhuriyet Meydanı'na geldi. Yol boyunca slogan atan grup, Atatürk Anıtı önünde İstiklal Marşı okudu. 'Bayrağa uzanan eller kırılsın', 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz', 'Ne Mutlu Türküm Diyene' sloganları atan grup adına, Türk Eğitim-Sen Gazipaşa Temsilcisi Kadir Şahin açıklama yaptı.


PKK terör örgütünün en şiddetli eylemleri gerçekleştirdiği günlerde dahi kimsenin Türk bayrağına el sürmeye cesaret edemediği belirten Kadir Şahin, "Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk defa askerin gözü önünde bayrak indirildi. Askeri bölgenin içine girip bayrağımızı indiren hainlere, güvenlik güçlerimiz herhangi bir müdahalede bulunmadı. Siyasi iktidar ve askeri bürokrasi, dünyalık hevesler ve siyasi hesaplar uğruna bayrağımıza en alçakça hakaretlerin edilmesine göz yumuyorlar, sessiz kalıyor. Bu durum, bu hakaretleri gerçekleştirenleri cesaretlendiriyor" dedi.

SERİK
DİYARBAKIR'ın Lice İlçesi'nde 2'nci Hava Kuvvet Komutanlığı'ndaki Türk bayrağının indirilmesi, Serik'te düzenlenen yürüyüşüyle protesto edildi.


Gedik Kavşağı'nda toplanan grup, ellerinde Türk bayraklarıyla Çınaraltı Meydanı'na kadar yürüdü. Yürüyüşe, Serik eski Belediye Başkanı Mehmet Habalı, CHP İlçe Başkanı Bekir Kuş, MHP İlçe Başkanı Cüneyt Güzel, DSP İlçe Başkanı Yusuf Öztürk, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Cesur, Pazarcılar Odası Başkanı Erdal Çam'ın da aralarında bulunduğu yaklaşık 1000 kişi, sloganlarla tepkilerini dile getirdi.


Yürüyüşe, grubun geçtiği caddelerdeki esnaf ve vatandaşlar da alkışlarla destek verdi. Grup adına açıklama yapan Mete Erdem, bölgede Türkiye'nin etkisinin giderek azaldığını, bölücü terör örgütü yandaşlarının faaliyetlerinin yoğunluk kazandığını savundu. Diyarbakır'daki bayrak indirme olayının hemen ardından yaşanan Musul'daki olayın, ikinci 'çuval' vakası olduğunu kaydeden Erdem, "Oradaki Türk vatandaşları zorla sınır dışı edilmek istenmektedir" dedi. Grup, açıklamanın ardından bir süre daha alkışlar ve sloganlarla tepkilerini gösterdikten sonra dağıldı.

DİNAR
AFYONKARAHİSAR'ın Dinar İlçesi'nde, 2'nci Hava Kuvvet Komutanlığı'ndaki Türk bayrağının indirilmesi protesto edildi.


Diyarbakır'ın Lice İlçesi'ndeki 2. Hava Kuvvet Komutanlığı'ndaki bayrağın maskeli bir kişi tarafından indirilmesi Dinar'da protesto edildi. Dinar'da, 'Bayrağınla Gel, Bayrağına Sahip Çık' adıyla düzenlenen yürüyüşe, çok sayıda vatandaş katıldı. Ellerinde bayraklarla yürüyen yaklaşık 2 bin kişilik grup, slogan attı. Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan eylemciler adına Belediye Başkanı Saffet Acar, CHP İlçe Başkanı Mevlüt Er, MHP İlçe Başkanı İbrahim Acar, ADD Dinar Şube Başkanı Kenan Özdemir birer konuşma yaparak yaşanan olaya tepki gösterdi. Alkış ve sloganlarla uzun süre meydanda protestolarını sürdüren grup, daha sonra dağıldı.

AFŞİN

KAHRAMANMARAŞ'ın Afşin ilçesinde çeşitli Sivil Toplum Kuruluşlarının katılımıyla Diyarbakır'ın Lice ilçesinde meydana gelen olaylar sırasında Türk Bayrağının indirilmesi protesto edildi.

Ülkü Ocakları Afşin Şubesi öncülüğünde cuma namazı sonrasında Ulu Cami önünde toplanan yaklaşık 200 kişilik grup, Diyarbakır'da Türk Bayrağının indirilmesini protesto etmek için ellerinde Türk Bayraklarıyla yürüyüş yaptı. Merkez camisine kadar sloganlar atarak yürüyen grup adına basın açıklaması yapan, Ülkü Ocakları Başkanı Sefa Dal, Türk Bayrağının indirilmesinin, Türklük değerlerine yapılan bir saldırı olduğunu söyledi. Bayrağı indirenlere taviz vermeyeceklerini belirten Dal, "Bağımsızlığımızın sembolü, milli şeref ve namusumuzun simgesi, kardeşliğimizin timsali Ay Yıldızlı Bayrağımızın çekildiği gönderden indirilmesi, Türklük değerlerine yapılan alçakça bir saldırıdır. Türklük değerlerini korumak ve savunmak uğruna yardan, anadan, serden geçebilecek milyonlarca Türkoğlu Türk vardır. Şehitlerimizin kanlarıyla sulanan kutsal vatanımız üzerinde hain emellere geçit yoktur. Analar ağlamasın kandırmasıyla başlayan çözülme ve ihanet sürecinden cesaret alan çakallar sürüsü, 2. Hava Kuvvet Komutanlığı'nın bahçesindeki gönderden güpegündüz şanlı Türk bayrağını indirip tekmeleyip çiğnemişlerdir. Bizler Afşinliler olarak bayrağımızı indirmek isteyenlere pirim vermeyeceğiz" dedi. Basın açıklamasının ardından bir süre daha slogan atan grup daha sonra alandan ayrıldı.

EREĞLİ

ZONGULDAK’ın Ereğli ilçesinde, Diyarbakır'ın Lice ilçesinde 2’nci Hava Kuvvet Komutanlığı'ndaki Türk bayrağının indirilmesine tepki amacıyla ‘Bayrağa Saygı Yürüyüşü’ düzenlendi.

Hastane Caddesi Çınaraltı mevkiinde toplanan yaklaşık 250 kişi, Atatürk Bulvarı üzerinden Atatürk Anını önüne kadar yürüdü. İstiklal Marşı'nı okuyan kalabalık, ‘Ne ABD ne AB, tam bağımsız Türkiye’, ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’, ‘Hükümet istifa’ ve ‘Bayrağa uzanan eller kırılsın’ sloganları attı. 10 yaşındaki Berfin Bozkurt’un okuduğu ‘Andımız'ı ise kalabalık hep bir ağızdan söyledi. Atatürkçü Düşünce Derneği Karadeniz Ereğli Şubesi Başkanı Emin Semih Özkök, ulusların bayraklarını kaybettiklerinde vatanlarını da kaybedeceklerini söyledi. Özkök, "Bu bir depremdir. Nasıl biz depremlerde gecenin 03.00'ünde kör karanlıklarda evlerimizi yaşamak için terk ediyorsak, bugün evlerimizden dışarı çıkmak zorundayız. Bu iş sayı ile olmaz, saymaca ile olmaz. Bu iş nitelik ile olur. Bu işin nitelikli toplumu da buradadır” dedi. Kalabalık, olaysız bir şekilde dağıldı.

KÖPRÜBAŞI

MANİSA'nın Köprübaşı İlçesi'nde, Diyarbakır 2'nci Hava Kuvveti Komutanlığı'nda bayrağın indirilmesi yürüyüşle protesto edildi.

Köprübaşı ülkü ocaklarının düzenlediği bayrağa saygı yürüyüşü, bugün saat 14.30 sıralarında, Şehit Şenol İlköğretim Okulu önünden başladı. Belediye önünde son bulan yürüyüşte grup adına Köprübaşı Ülkü Ocakları Başkanı Enver Çetin, basın açıklamasını okudu. Çetin, "Bu zillete sessiz kalan herkes günü geldiğinde yüce milletimizin önünde hesap verecektir. Bayrağımıza el uzatanlar ve indirilmesine müsaade edenler bunun bedelini ödeyeceklerdir. Bizim canımız tende olduğu müddetçe, Türkiye bir Türk yurdu olarak varlığını sürdürecektir" dedi. Basın açıklamasının ardından grup, sessizce dağıldı.

TRABZON

DİYARBAKIR’DA 2'nci Hava Kuvvetİ Komutanlığı’nda Türk bayrağının gönderden indirilmesi, Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları (Kamu-Sen) Trabzon İl Temsilciliği üyelerince, ‘Bayrağa Saygı’ mitingiyle protesto edildi.

Türk bayraklarıyla Atatürk Alanı’nda toplanan Kamu-Sen üyesi yaklaşık 150 kişi, bayrağın gönderden indirilmesi kınadı, hükümete eleştiriler yöneltti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan protesto eyleminde konuşan Kamu-Sen İl Başkanı Coşkun Dilber olayı kınadı ve şunları söyledi:

“Rengini sayısız şehitlerimizin kanından alan, varlığımızın ve bağımsızlığımızın sembolü bayrağımıza yapılan bu saldırı lanetliyoruz. Bu rezalete seyirci kalan tüm kişi, kurum ve kuruluşları da kınıyoruz. Herkesi sorumlu davranmaya ve ortak değerimiz olan bayrağımıza saygıya davet ediyoruz. Utulmasın ki bu bayrağın dalgalanması için ödenene bedel bellidir.”

Grup açıklamanın ardından dağıldı.

ANDIRIN
KAHRAMANMARAŞ'ın Andırın İlçesi'nde, Ülkü Ocağı üyeleri, Diyarbakır'da bir kişinin Türk bayrağını indirmesini protesto etti.

Merkez Camii önünde öğle saatlerinde toplanan yaklaşık bin kişilik kalabalık, ellerinde bayraklarla yürüyüşe geçti. Yaklaşık bir kilometre sloganlarla yürüyen grup adına konuşan Andırın Ülkü Ocağı Başkanı Galip Öksüz, "Bizim bayrağımız rengini domatesten, biberden, lahanadan, muzdan alan bir bayrak değildir. Bayrağımızın kırmızısı, şehitlerimizin al kanından oluşup, üzerindeki hilal İslam'ı sembolize ederken, üzerinde bulunan 5 köşeli yıldız İslam'ın şartlarını bildirmektedir" dedi.

Açıklamanın ardından gruptakiler, saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı okuyarak dağıldı.

KULA

MANİSA'nın Kula İlçesi'nde bir araya gelen esnaf odaları, Diyarbakır 2'nci Hava Kuvveti Komutanlığı'nda bayrağın indirilmesine tepki için ilçedeki işyerlerine Türk bayrağı dağıttı.

Kula Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Aytekin Şadan, Kula Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Oktay Kırlı, Kula Dokumacılar ve Tuhafiyeciler Odası Başkanı Fehmi Yıldırım, Kula Ziraat Odası üyesi Hüseyin Sepet, alınan karar sonrası çarşıdaki işyerlerine Türk bayrağı dağıttı. Etkinliğin ardından Cumhuriyet Meydanı Atatürk anıtı önünde basın açıklaması yapan Kula Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Aytekin Şadan, "Bayrak bizim kutsalımızdır. Birlik ve beraberliğimizin sembolüdür. Ona bırakın saldırmayı yan gözle bakana bile tahammülümüz yoktur. Bayrağımıza uzanacak eli kırarız. Vatanımıza dikilecek gözü çıkarırız. Türk'ün şerefine uzanacak dilleri koparırız. Hiç kimsenin Türk halkını yok sayarak, Türkiye üzerinde hesap yapmasına asla izin vermeyiz. Bu olayda sorumlular ve suçlular her kim ise gereğinin yapılmasını en hızlı şekilde beklemekteyiz. Halkımızı beylik sözlerle milletimizin gazını almak için 'cek'li 'cak'lı laflarla oyalayanlardan da hesap sormasını bilir yüce Türk halkı. Yüce Türk halkı olarak somut olarak sorumluların hesap verdiği günleri en kısa zamanda görmek arzusundayız. Hem öyle hesap sorulmalı ki bir daha bırakın o şanlı bayrağa el uzatmayı ona yan gözle bakmayı dahi cesaret edemeyecekleri bir hesaplaşma istiyoruz. Bizler Türk halkı ve onurlu çileli esnaflar olarak gerekirse bedel ödemeye dahi hazırız. Yetkililerimizden de aynı hassasiyetle en kısa zamanda gerekeni yapacaklarına inanmak ve güvenmek istiyoruz" dedi.

KAŞ

DİYARBAKIR'ın Lice İlçesi'nde, 2. Hava Kuvvet Komutanlığı'ndaki Türk bayrağının indirilmesi, Kaş'ta düzenlenen yürüyüşle protesto edildi.


MHP Kaş İlçe Başkanlığı, Türk Eğitim-Sen, Türk Sağlık-Sen ve Türk Diyanet-Sen Kaş temsilcilikleri tarafından düzenlenen yürüyüş, Emin Erdem Meydanı'nda başladı. Cumhuriyet Meydanı'na kadar ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle yürüyüşe katılan yaklaşık 500 kişi, 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez', 'Bayrağa kalkan eller kırılır' diye slogan attı.


Kaş MHP İlçe Başkanı İsmail Yılmaz, Büyükşehir Belediye meclisi üyesi Hasan Baysal, Eski Belde Belediye Başkanı Tevfik Taner'in de aralarında bulunduğu grup, saygı duruşunda bulundu, İstiklal Marşı okudu. Grup adına basın açıklaması yapan Türk Eğitim- Sen Kaş Temsilcisi Rıza Madenci, siyasi iktidarın bölücülerle yürüttüğü müzakerelerin terörü durduramadığı gibi teröristleri şımarttığını, bölgede Türkiye'nin etkisini azalttığını söyledi. Madenci, "Varlığımızın ve özgürlüğümüzün sembolü olan bayrağımıza ve konsolosluğumuza yapılan bu saldırıları lanetliyor, bu rezaletlere seyirci kalan kurum ve kuruluşları kınıyoruz" dedi.

BODRUM

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde, Diyarbakır 2'nci Hava Kuvveti Komutanlığı'nda bir gösterici tarafından Türk bayrağının indirilmesi, protesto edildi.

Bodrum Belediye Meydanı'nda ellerinde Türk bayrakları ile bir araya gelen, aralarında gaziler ve Bodrum Beşiktaşlılar Derneği üyelerinin de bulunduğu yaklaşık 200 kişi, Diyarbakır 2'nci Hava Kuvveti Komutanlığı'nda bir gösterici tarafından Türk bayrağının indirilmesine tepki gösterdi. Dev Türk bayrağı açan grup, Kıbrıs gazisi emekli Tuğgeneral İhsan Beriş'in komutuyla saygı duruşunda bulundu, İstiklal Marşı'nı okudu. Topluluk 'Her şey vatan için', 'Ne Mutlu Türküm Diyene', 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz', 'Türk- Kürt kardeştir, PKK kalleştir' sloganları attı. Hükümet aleyhine de sloganların atıldığı protesto gösterisinde, Bodrum Beşiktaşlılar Derneği Başkanı Macit Oğuzata, basın açıklamasını okudu.

Bayrağın değerinin yapıldığı kumaşla değil, dalgalanması için ödenen bedelle ölçüldüğünü söyleyen Oğuzata, "Açılım sürecinde gelinen noktada tek bir silahlı kuvvetler mensubu bu menfur saldırıya cevap verememiştir. Gelinen durum Başbakana, bakanlarına, hükümet ve muhalefet partilerinin genel başkanlarına, Genelkurmay Başkanına ve açılım düzeni içinde, olup biteni görmezden gelip iktidara güç sağlamaya devam eden halkımıza aittir. Kısa zamanda bayrağımızı indiren hainlerin bulunup bir an önce adalete teslim edilmesini ve gereken en ağır cezanın verilmesini, Musul'da esir alınan konsolosluk görevlisi ve diğer vatandaşlarımızın da ülkemize geri getirilerek ailelerine kavuşmasını diliyoruz" dedi.

GENELKURMAY BAŞKANINA ÇAĞRI

"Bu olayı kınayan Genelkurmay Başkanımız Sayın Necdet Özel'e de bir mesajımız var" diyen Oğuzata, "Bulunduğunuz makam kınama makamı değildir. Siz Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Genelkurmay Başkanısınız. Makamınız kınamaz, gereğini yapar. Söz konusu bayrak ise bayrak namusumuzsa bunun kınanması olmaz, gereği yapılır. Gereği yapılamıyorsa bu görevi daha iyi yapacak başka bir kişiye devredilir" diye konuştu.

Grup basın açıklamasının adından sessizce dağıldı.
DHA

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 04:12

İLGİLİ HABERLER