Gündem
  • 25.6.2014 09:25

Türkiye'de bir ilk, İftar bileti

İlçenin 22 mahallesinde her gün iftar sofrası kuracak olan Bağcılar Belediyesi, gurbetçileri de yurt dışında düzenleyeceği iftar sofralarında buluşturacak.Bağcılar Belediyesi, hayırsever işadamlarının katkısıyla ihtiyaç sahiplerini lokantalarda ağırlayacak… Gönül Sofraları adının verildiği lokantalardaki iftar sofralarına maddi durumu iyi olmayan aileler belediyeden aldıkları İftar Bileti ile gidebilecek…

“Bağcılar’da Ramazan Farklı Yaşanır” diyerek yola çıktıklarını ifade eden Başkan Çağırıcı, hemşehrilerinin Ramazan ayını huzur ve mutluluk içerisinde geçirmesi için her türlü hazırlıklarını tamamladıklarını belirtti. Ramazan ayı boyunca çocuklara ve yetişkinlere yönelik faaliyetlerin gerçekleştirileceğini anlatan Çağırıcı, ilçede bütün camiler ile mescitlerin temizliğinin yapıldığını anlattı. 22 mahallenin tamamında iftar vereceklerini de kaydeden Çağırıcı, iftarların verileceği ilçede Kur’an Gecesi programlarında da tanınmış imam-hatiplerin Kur’an ziyafeti vereceğini söyledi. Bağcılar Meydanı’nda açılacak stantlarda da sivil toplum kuruluşlarının yörelerine ait ürünlerini sergileyeceğini anlatan Çağırıcı, ” Hayırsever iş adamlarımızın da katkısıyla 22 mahallemizde iftar sofraları kuracağız.” dedi.

“Ramazan Çadırı İrfan Sofrası” etkinliklerini düzenleyen ilk belediyelerden birisi olduklarını anlatan Çağırıcı, “19 yıl önce Kıl Çadırda başlattığımız Ramazan programlarımızı uzun bir süre kablosuz internetiyle, klimalısıyla ve güvenlik kamerasıyla konforlu bir çadırda sürdürdük.Yani; Kıl Çadırdan Klimalı Çadıra, Wi-Fi’li Çadıra… Klimalı çadırdan – açık alan soğutmalı Meydana…” diye konuştu. Ramazan etkinliklerinin düzenleneceği Bağcılar Meydanı ile ilgili de detaylı bilgi veren Çağırıcı şunları söyledi:  “Bu meydan beş  yıl sonra İstanbul’un en büyük meydanı olacak. Etkinlik alanımız da 40 tane güvenlik kamerası bulunuyor.4 mobese izleme noktası bulunuyor. Etkinlik alanımız 7 noktada 28 tane açık alan soğutma sistemiyle serinletilecek. 30 tane projektör aydınlatma armatürü ile aydınlatılacak.Ramazan etkinlik alanımızda 56 standımız bulunuyor.Otağ Çadırımız gibi çay içilip sohbet edilecek mekanlarımız da sohbet etmek isteyenlerin adresi olacak.” 

Çağırıcı Meydan’da ayrıca Sky park, çocuk Oyun grubu, Dil Kafe, Planetaryum, 8 D sinemanın da bulunduğunu ifade etti.

ANLAMLI İFTAR PROGRAMLARI

Mübarek Ramazan ayını anlamına uygun şekilde değerlendirmeyi amaçladıklarını da söyleyen Çağırıcı Edirne Selimiye Camii bahçesinde ve Ağrı’da da iftar programları düzenleyeceklerini söyledi. Gurbetçileri de unutmadıklarını kaydeden Çağırıcı, bu kapsamda Kazakistan, Almanya’nın Hamm, Fransa’nın Mulhouse, Kıbrıs Güzelyurt’ta da gönül sofraları kuracaklarını anlattı.

İHTİYAÇ SAHİPLERİ İÇİN İFTAR BİLETİ

Türkiye’de bir ilki daha gerçekleştirecek olmanın mutluluğunu yaşadıklarını da kaydeden Başkan Çağırıcı, hayırsever işadamlarının da katkısıyla ihtiyaç sahiplerini lokantalarda ağırlayacaklarını söyledi. Çağırıcı, “Gönül Sofraları adını verdiğimiz lokantalardaki iftar sofralarına maddi durumu iyi olmayan aileler, Bağcılar Belediyesi’nden aldıkları İftar Bileti ile gidebilecek…” dedi.

Basın toplantısı sonrasında Başkan Çağırıcı, Ramazan ayında 22 mahallede verecekleri iftar yemeğinin menüsünü tanıttı. Ardından bir lokantaya geçen Çağırıcı, iftar biletini tanıtarak ihtiyaç sahibi hemşehrilerinin nasıl yararlanabileceklerini anlattı. Çağırıcı bu yıl da yine Arnavutluk’taki ve Bağcılar’daki yetim çocuklara kıyafet yardımında bulunacaklarını sözlerine ekledi.

Basın toplantısına İlçe Kaymakamı Erdal Çakır, Ak Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk, İlçe Milli eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz ve İlçe Müftüsü Hasan Hüsnü Sula da katıldı.
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 03:54

İLGİLİ HABERLER