Gündem
  • 8.8.2020 12:45

Türkiye'de Lübnan'a çıkarma

Türkiye'den Lübnan çıkarması! Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay'dan Beyrut'ta flaş açıklamalar...

Son dakika haberi: Lübnan'ın Beyrut Limanı'nda meydana gelen patlamanın ardından Türkiye süratle harekete geçti. Kardeş Lübnan'a Koca Yusuf ile onlarca ton farklı yardım gönderilirken, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay yola çıktı. Oktay ve Çavuşoğlu, Lübnan Cumhurbaşkanı ve heyeti ile görüştü. Görüşmenin ardından Oktay flaş açıklamalarda bulundu. İşte son dakika haberinin ayrıntıları...

Son dakika: Başkan Erdoğan talimatı vermişti! Lübnan'a çok kritik ziyaret

"BAŞSAĞLIĞI İÇİN BURADAYIZ"

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Başsağlığı için buraya geldik. İlave ne gibi destekler sağlayabiliriz bunu da ilettik. Gıda ve tıbbi malzeme yardımına devam edeceğimizi söyledik.Gelirlken yanımızda yardımlar getirdik. Solunum cihazları ve tıbbi cihazlar ile geldik." dedi.

"MERSİN LİMANI'NI KULLANABİLİRLER"

Oktay, inşaat alanında yoğun bir malzeme ihtiyacı olduğuna vurgu yaptı, "Bunu da sağlayabileceğimizi ilettik. Çok ciddi şekilde zarar gören Beyrut Limanı ve çevresindeki binaların yardımları konusunda Türkiye'nin desteğe hazır olduğunu ifade ettik. Son olarak da Lübnan'ın ticari faaliyetlerinin devam ettiği Beyrut Limanı'nın eski faaliyetine geçene kadar MErsin Limanı'mızın hizmetlerine hazır olduğunu ifade ettik" diye konuştu.

Oktay, Lübnan Cumhurbaşkanı ve heyetine teşekkür etti.

NE OLMUŞTU?

Beyrut Limanı'nda 4 Ağustos'ta patlayıcı maddelerin bulunduğu 12 numaralı depoda önce yangın çıkmış ardından tüm Beyrut'u sarsan çok güçlü patlama meydana gelmişti.

Lübnan Sağlık Bakanı Hamad Hasan, söz konusu patlamada hayatını kaybedenlerin sayısının 154'e yükseldiğini, yaralı sayısının da yaklaşık 5 bin olduğunu açıklamıştı.

Beyrut Valisi Mervan Abbud da Beyrut Limanı'nda meydana gelen patlamanın yol açtığı zararın 10 ila 15 milyar doları aşabileceğini belirtmişti.

Güncellenme Tarihi : 8.8.2020 12:48

İLGİLİ HABERLER