Gündem
  • 22.5.2013 02:43

"Türkiye'de son 10 yılda siyasi istikrar ve güven var. "

Yıldırım, Almanya'nın başkenti Berlin'de, Teknik Üniversite'de düzenlenen "Türkiye'nin Son 10 Yılda Bilişim Alanındaki Gelişmeleri" konulu seminere katılan işadamları ve öğrencilere hitaben konuşma yaptı.
Seminerin ardından gazetecilere açıklamada bulunan Yıldırım, Türkiye'de ulaşım ve bilişim sektöründe çok ciddi gelişmeler olduğunu anlatarak, Türkiye'de yaşayanlar değil Avrupa'dan tatile gelen yabancı turistlerin ve herkesin buna şahit olduğunu kaydetti.
Yıldırım, tüm bu gelişmelerin arkasında Türkiye'de son 10 yılda var olan siyasi istikrar ve güvenin bulunduğunu bildirdi.
Bakan Yıldırım, "Türkiye'de son 10 yılda siyasi istikrar ve güven var. Şimdi Allah'a şükür buna huzur ve barışı ilave ettiğimizde, terör belasından kurtulduğumuzda bu yaşadığımız gelişme bir misli hızla devam edecektir" değerlendirmesinde bulundu.

-Türkiye'nin AB üyeliğine Almanya'nın bakışı-

Yıldırım, Almanya'nın AB içinde çok önemli bir ülke olduğunu dile getirerek, Türkiye'nin AB üyeliğine Almanya'nın bakışının diğer üyeleri de doğrudan etkilediğine işaret etti.
"En çok Türk'ün yaşadığı Almanya'nın AB'ye Türkiye'nin üyeliği konusunda daha net ve samimi olması Türkiye'nin üyeliği konusundaki süreci hızlandıracaktır" diyen Yıldırım, şöyle konuştu:
"Türkiye'de 10 yıl içinde katedilen gelişmeler Almanların ilgisini çekti. Bunun sırrını merak ediyorlar. Bunu sırrı ülkede varılan güçlü siyasi irade ve güven ortamıdır. Bu sayede AK Parti iktidarı 10 yıldır birbirinden faydalı hizmetleri ülkemize kazandırmıştır. 'Almanya ile Türkiye ilişkileri daha ileriye gidemez mi' bunu soruyorlar. Tabii ki gidebilir ama burada Almanya'nın biraz daha cesur davranması kararlı duruş sergilemesi icap eder. Almanya ile ilişkilerimiz turizm ve ekonomik ilişkiler olarak diğer Avrupa ülkelerinden daha fazla. Burada yaşayan Türkler de bu ilişkiye önemli katkı sağlıyorlar."

-Leipzig Fuarı-

Yıldırım, her yıl Almanya'nın Leipzig kentinde düzenlenen Uluslararası Ulaşım ve Trafik Fuarı'nın uluslararası taşımacılık açısından aynen Davos gibi dünyadaki ulaştırma alanındaki gelişmelerin ve gündemdeki problemlerin değerlendirildiği bir platform olduğunu belirterek, şöyle devam eti:
"Buraya 40'tan fazla ülkeden bakan katılıyor. Çevreci taşıma sistemleri aklınıza gelen taşımacılıkla ilgili enine boyuna her şey tartışılıyor, bazı kararlar alınıyor. Türkiye'nin 10 yıl önce bu organizasyonda adı bile anılmıyordu. Avrupa'nın en büyük taşıma filosuna sahip olmasına rağmen Arnavutluk'un ardından geliyordu. Şimdi ülkeler arasında Türkiye ilk 3 arasında yer alıyor. Bu son 10 yıl içinde çok güzel çalışmalar yaptık. Türkiye'nin taşıma kotasını 3 kat artırdık. Ayrıca fuarda ikili görüşmeler yapma fırsatı buluyoruz. Bulgaristan, Alman, Hindistan, Suudi Arabistan bakanlarıyla ikili görüşmeler yapacağız."

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:08

İLGİLİ HABERLER