Bilim
  • 18.7.2009 16:13

TÜRKİYE'DE ŞU ANDA TELEFONLARIN YÜZDE 10'U 3G TEKNOLOJİSİNİ DESTEKLİYOR

MEHMET SELMAN BEKTAŞ
İSTANBUL (İHA) - Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Ekrem Yener, Türkiye'de mevcut telefonların sadece yüzde 10'unun 3G teknolojisini desteklediğini ve yeni teknolojiye geçiş sürecince fiyat değişikliği düşünmediklerini söyledi.
Türkiye'deki cep telefonu teknolojisinin 15 yıllık bir geçmişi olduğunu kaydeden Yener, "Telefon teknolojisi ilk kurulduğu zaman ses iletişimi yapıyorduk. Daha sonra bir veriyi bir noktadan diğer bir noktaya hızlı bir şekilde ileten 2. nesil telefonlar üretildi. Son 10 yıldır cep telefonu teknolojisi en büyük atılımlar yaptı" ifadelerini kullandı.
30 Temmuz akşamı 3G ile tüm Türkiye'de iletişimin hızlanacağını belirten Yener, "Artık görüntülü görüşme imkanına sahip olacağız" dedi.
Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Ekrem Yener, 3G teknolojisinde görüntü alma ve vermede vatandaşın cebine doğrudan bir yansıma olmayacağını belirterek, "Zaten Türkiye'de şu anda telefonların yüzde 10'u 3G teknolojisini destekliyor. Biz fiyat olarak her hangi bir değişiklik yapmayı düşünmüyoruz."dedi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:12

İLGİLİ HABERLER