Ekonomi
  • 22.4.2019 18:31

Türkiye'den Amerika'ya çok sert İran tepkisi

Beyaz Saray İran yaptırımlarından muaf tutulan ve aralarında Türkiye'nin de olduğu 8 ülkeye ek süre tanınmayacağını, 2 Mayıs'tan itibaren bu ülkeleri muaf tutmaya son verileceğini açıkladı. 
Bu karara ilk tepki Türkiye'den geldi..
Türkiye dünya pazarına nispeten daha ucuz Petrol aldığı İran kapısının kapanmasına çok sert tepki gösterdi.

ABD Başkanı Donald Trump 2 Mayıs'tan itibaren 8 ülkenin (Çin, Hindistan, Japonya, Güney Kore, Tayvan, Türkiye, İtalya ve Yunanistan) İran'a yönelik yaptırımlardan muaf tutulmasına son verecek.
2 Mayıs'tan itibaren İran'dan petrol alan ülkelere yaptırımlar gelecek.
Trump'un bu kararına ilk tepki Türkiye'den geldi..
İran'den en büyük petrol alıcıları durumundaki Çin ve Hindistan'ın Amerika'nın kararına ne tepki vereceği merakla bekleniyor..

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'nin İran petrol yaptırımlarından muaf tutulan 8 ülkeye yeni muafiyet hakkı vermeme kararına tepki gösterdi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"ABD’nin İran’dan petrol ithali yasağına getirilen muafiyetlere son vermesi bölgesel barış ve istikrara hizmet etmeyecek ve İran halkına zarar verecek. Tek taraflı yaptırımları ve komşularımızla nasıl ilişki kuracağımız konusundaki dayatmaları kabul etmiyoruz."

 

Mevlüt Çavuşoğlu
 
@MevlutCavusoglu
 
 ABD’nin İran’dan petrol ithali yasağına getirilen muafiyetlere son vermesi bölgesel barış ve istikrara hizmet etmeyecek ve İran halkına zarar verecek. Tek taraflı yaptırımları ve komşularımızla nasıl ilişki kuracağımız konusundaki dayatmaları kabul etmiyoruz.
 5:41 PM - Apr 22, 2019
 
Güncellenme Tarihi : 22.4.2019 18:46

İLGİLİ HABERLER