Gündem
  • 2.4.2008 03:14

TÜRKİYE'DEN EN ACAİP 1 NİSAN ŞAKALARI!..

Üniversiteli kızlar semti ayağa kaldırdı
Eskişehir'de 1 Nisan şakası olarak, içlerinden birisinin yüzünü kırmızı boyayla boyayıp yurdun bahçesinde yere yatan, diğer ikisi de "Arkadaşımız 4. kattan düştü, yardım edin" diye bağıran" 3 genç kız, mahalleyi ayağa kaldırdı. Eskişehir Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi İşletme Bölümü'nde okuyan ve Deliklitaş Mahallesinde bulunan Özel Dolunay Öğrenci Yurdu'nda kalan 3 genç kız, yurttaki arkadaşlarına 1 Nisan şakası yapmak istedi. Önce 20 yaşındaki Pelin Yıldırım, yüzüne ve saçlarına kırmızı boya sürdü. Ardından yurdun bahçesine çıkıp, kendisine "pencereden düşmüş süsü vererek" yere yattı. Diğer kızlar, 20 yaşındaki Canan Işık ile 23 yaşındaki Selda Güçlü de, arkadaşlarının 4. kattan aşağıya düştüğünü söyleyip yardım istedi.

GAZETECİLERE TEPKİ GÖSTERDİ
Çığlıkları duyan çevre sakinleri polisi aradı. Ancak Pelin Yıldırım, polisleri ve sağlık ekiplerini karşılarında görünce, olayın ciddiyetini anladı ve yerden kalktı. Polisler ve sağlık görevlileri büyük bir şaşkınlık yaşarken, Çarşı Polis Merkezi'ne götürülen 3 genç kıza, "polis ve 112 görevlilerini oyaladıkları" gerekçesiyle, 62'şer YTL para cezası kesildi. Yurda götürülmek üzere merkezden çıkarılan şakacı genç kızlardan Pelin Yıldırım, kendilerini görüntüleyen gazetecilere de tepki gösterdi.

Kazıda altın çıktı, dağıtılacak
Denizli'nin Acıpayam ilçesinin tanıtımını yapan bir internet sitesi, hemşehrilerine 1 Nisan şakası olarak, tiyatro kazısı yapılırken ilçede 28 ton altın bulunduğunu ve bunların eşit olarak vatandaşlara dağıtılacağını duyurdu. www.acipayam.com yetkilisi Mustafa Ünal, protokol üyelerinin de ilgisini çekmek adına planladığı şaka için, Acıpayam Belediye Başkanı Sefer Demir'in kalem bulunan eline de fotomontajla altın küpü tutturdu.

Sağlık Bakanı istifa etti
Erzurum'da yerel bir internet medyası "Sağlık Bakanı Recep Akdağ, görevinden ve partisinden istifa etti" diye haber yaptı. www.gazeteguncel.com adresli internet sitesi daha sonra okuyucularından özür diledi. Haberi tıklayan okuyucular, şu bilgiyle karşılaştı: "Anayasa Mahkemesi'nin AK Parti hakkında açılan kapatma davasını kabul etmesinden sonra, bu sabah Sağlık Bakanı Recep Akdağ, bakanlıktan ve partisinden istifa etti." Haberi kısa sürede 500'den fazla kişi okurken, sayının artarak devam ettiği öğrenildi.

Crespo, 3 kilo mantıya geldi
Kayseri'de yayın yapan spor gazetesi Kayseri Tempo, futbolseverlere manşetine taşıdığı transfer haberiyle 1 Nisan şakası yaptı. Kayserispor'un İnter takımının Arjantinli oyuncusu Hernan Crespo ile anlaştığını duyuran gazete, daha sonra transfer ücreti olarak futbolcuya bir arsa, maç başı 3 kilogram etli mantı verileceğini yazdı. Avrupa bu futbolcular için Kayserispor'un alt yapısından birkaç futbolcuyu takas olarak vereceğini duyurdu.

Penguenler kanatlandı
Telegraph gazetesi, BBC televizyon programı için hazırlanan bir belgesel çekimleri sırasında Falkland Adaları açıklarında uçan penguen sürüsünü haber yaptı. Uçan penguenlerin görüntülerinin de konulduğu haberde BBC'nin dün akşam bu belgeseli yayınlayacağı belirtildi. Ancak, görüntüler sadece BBC için çekilmiş bir reklama aitti.

Köpekleri 'çarpan' araç
Metro gazetesi, BMW otomobil firmasının, aracın tekerlekleri ya da kaportasını 'pisleten' köpeklere 200 voltluk elektrik şoku veren yeni bir modelinin üretildiği haberini yaptı. Gazetede yer alan bir başka haberde de hız kameralarına karşı aracı görünmez kılan boyalar üretildiği belirtildi. Ancak tüm bunlar daha sonra birer 1 Nisan şakası çıktı.

Sırplar Kosova'yı tanıdı
Bosna-Sancak.net internet sitesi 'son dakika' uyarısı ile verdiği haberinde, Sırbistan'ın Kosova'nın bağımsızlığını tanıdığını açıkladı. Sırbistan Dışişleri Bakanı Vuk Jeremiç'in "Gerçekleri kabul etmek zorundayız. Kosova asla bir Sırp toprağı olamayacak. Halkımızın kararı sağduyuyla karşılacağına inanıyorum" dediği belirtildi.

Sarkozy boy uzatacak
En ses getiren 1 Nisan şakası İngiliz Sun gazetesinden geldi. Kendisinden uzun boylu süpermodel Carla Bruni ile evlenen Fransız lider Nicholas Sarkozy'nin kompleks yaptığı ve İsviçre'de bir laboratuvarla boyunu uzatmak için anlaştığı belirtildi. Haberde İsrailli bir akademisyenin bulduğu yöntemle yapılacak operasyon grafiği dahi verildi.
Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 12:46

İLGİLİ HABERLER