Gündem
  • 29.8.2011 14:05

TÜRKİYE'DEN FRANSA'YA PKK NOTASI

PARİS (A.A) - Geçen hafta Türkiye'nin Paris Büyükelçiliği binası ve Zaman gazetesi Paris temsilicik binası önünde yapılan PKK lehindeki gösterilerle ilgili olarak Fransız makamlarının dikkati çekilen notada, Fransa genelinde Türk temsilciliklerinin daha iyi korunması ve bölücü terör gösterilerine karşı hoşgörü gösterilmemesi istendi.
PKK yandaşları, geçen hafta ayrıca, iktidardaki Halk Hareketi Birliği (UMP) genel merkezi önünde gösteri düzenlemişti.

-PKK üyeleri için mahkeme kararı 2 Kasım'da-

Fransa'da terör örgütü PKK üyesi 18 kişinin, 20 Haziran'da başlayan duruşmaları, 6 Temmuz'da sona ermişti. Savcılığın sanıklar için yönelttiği suçlamalar ve talep ettiği cezaların ardından savunma makamının görüşlerini bir kez daha dinleyen mahkeme, kararını 2 Kasım'da açıklayacak.
Savcılık, duruşmaların ardından sanıklar hakkında 18 ay ile 6 yıl arasında değişen hapis cezaları istemişti. Gıyabında yargılanan PKK'nın Avrupa'daki elebaşılarından Ali Rıza Altun için 6 yıl, örgütün "kasası" olarak bilinen Nedim Seven için ise 5 yıl hapis cezası isteyen savcılık, Paris'te örgütün üssü olarak nitelenen kültür merkezinin de kapatılmasını istemişti.
Savcılık, "PKK'nın terör örgütü olduğunu" belirterek, sanıkları "terör örgütüne üye olmak, mali destek sağlamak, zorla haraç toplamakla" suçlamıştı. Savcılık, dinlenen telefon görüşmelerinde, sanıkların suçlarının kanıtlandığını bildirmişti. Sanıkların avukatlarıysa "suçlanan kişilerin sürekli Fransız gizli servis üyeleriyle ilişki ve temas içinde olduklarını" belirterek, "davanın siyasi olduğunu" iddia etmişti.

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 14:29

İLGİLİ HABERLER