Spor
  • 11.10.2008 00:14

"TÜRKİYE'DEN GERÇEKTEN ÇOK KORKUYORUM"

BJK İnönü Stadı'nda düzenlediği basın toplantısında, yarınki maçı değerlendiren Blazevic, Türkiye'de genç futbolcuların şans bulacak olmasının kendileri için bir dezavantaj olacağını vurguladı. Türkiye'nin ne kadar eksiği olsa da zorlukları yenmek konusunda her zaman hazırlıklı olduğunu ifade ederek övgüde bulunan Blazevic, şöyle konuştu: "Tabii ki Türkiye'nin eksik çıkması benim için üzücü, Türk Milli Takımı komple çıksaydı, inanın benim işim daha kolay olacaktı. Türkler zorlukları yenmeye, başarılı olmaya ve zor zamanlarında en zor anları geçmeye hazırdırlar. Ben gerçekten Türkiye'den korkuyorum, ama şimdi korkum çoğaldı, çünkü daha genç bir kadroyla karşımıza çıkacaklar. Bu benim düşüncemdir. Diyebilirim ki Türkler dünyanın en iyi oyuncularına sahiptir."
Türkiye'nin, Belçika karşısında aldığı beraberliğin iyi bir sonuç olmadığını, ancak bunu düşünmemeleri gerektiğini anlatan Blazevic, "Önemli büyük yıldızları takımlarında yok. Tabii ki Belçika maçında iyi bir netice almadılar. Bizim bunu düşünmememiz lazım. Türkiye, böyle maçlarda çok ciddi bir şekilde hazırlanıp galibiyet almak ister" diye konuştu.
Fatih Terim'in, Bosna-Hersek'in grupta sürpriz yapabilecek bir ekip olduğu yönündeki ifadelerini değerlendiren Blazevic, "Fatih Terim'in konuşması çok isabetli ve doğru. Takdir ediyorum. İspanya, Avrupa şampiyonu oldu. Türkiye Avrupa 3'üncüsü oldu. Takımım grupta sürpriz yapabilir" dedi.
BOSNA-HERSEK HAZIRLIKLARINI TAMAMLADI
Bosna-Hersek Futbol Milli Takımı, 2010 Dünya Kupası elemelerinde, 5. grupta yarın Türkiye ile yapacağı maçın hazırlıklarını tamamladı.
Karşılaşmanın oynanacağı BJK İnönü Stadı'nda yaklaşık 1 saat süren ve bir bölümü basına açık tutulan antrenman, sağanak yağış altında gerçekleştirildi.
Teknik direktör Miroslav Blazevic, antrenmanda futbolcularına ısınma hareketlerinin ardından koordinasyon ve şut çalışması yaptırdı.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:31

İLGİLİ HABERLER