Gündem
  • 28.4.2007 14:25

''TÜRKİYE'NİN GERGİNLİĞE TAHAMMÜLÜ YOK''

TARSUS - Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, Genelkurmay Başkanlığının açıklamasının son ayların en önemli gelişmelerinden birisi olduğunu bildirdi.


     Kutan, Mersin'in Tarsus ilçesini ziyareti sırasında, gazetecilerin soruları üzerine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin kritik bir dönemeçten geçtiğini öne sürerek, ''Türkiye'nin gerginliğe tahammülü yok. Herkesin elinden gelen gayretle toplumdaki gerginliklerin ve kamplaşmanın önlenmesi için gayret göstermesi gerekmektedir'' dedi.
     Genelkurmay Başkanlığının gece 23.30'de yaptığı açıklamayı, ''biraz şaşırarak takip ettiklerini ''ifade eden Kutan, şunları söyledi:


     ''Neden ertesi gün gündüz açıklama yapılmadı? Elbete bunun bir gerekçesi vardır. Bu açıklama hakkında biz prensip itibariyle ayaküstü bir değerlendirme yapmıyoruz. Çünkü konu çok önemlidir. Belki de bu son ayların en önemli gelişmelerinden birisidir. Bu itibarla Ankara'ya dönüp, başkanlık divanını toplayacağım. Meseleyi enine boyuna müzakere edip, Genelkurmay Başkanlığının açıklamasıyla ilgili görüşümüzü kamuoyuna sunacağız.''

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 19:41

İLGİLİ HABERLER