Medya
  • 27.9.2006 19:45

TÜRKİYE'NİN İLK BEYAZ SARAY MUHABİRİ

SERDAR TURGUT'UN AKŞAM'DAKİ YAZISI:

Gazeteci doğulurmuş
 

Özlem şimdi tıpkı Amerikalı bazı meslektaşları gibi sadece Beyaz Saray'dan sorumlu. Yani White House Press Corps'un içine dahil oldu.

Bundan önce Dışişleri Bakanı Rice ile görüşmüştü ve bugün de görüyorsunuz First Lady Bayan Bush ile Beyaz Saray'da bir arada.

Özlem Temiz aylar önce bana görüşmek için geldiğinde onun içinde yanan gazetecilik aşkını ve büyük bazı işler yapma ateşini hissetmemek, görmemek imkansızdı. Büroya kapatılması son derece yanlış olacak bir gazeteci deli kanıyla karşı karşıyaydım. Onun ne olmaması gerektiği belliydi de ne olacağı konusunun önü son derece açık bir sorundu. Bir risk almamın gerektiğini hissettim ve davrandım. ABD'de yayınlanan Blink adında bir kitap var. Bu kitapta insan yaşamında içgüdüye dayalı anlık kararların ne kadar da önemli ve bunlara güvenmenin ne kadar doğru olduğu anlatılıyor. Ben de o kitapta tanımlanan şekilde davrandım ve Özlem'e 'haydi seninle büyük bir işe girişelim. Gel seni Washington'a yollayayım. Beyaz Saray'ın kapısını zorla' dedim. Hiç düşünmeden 'Evet' dedi ve hatta hemen ertesi gün uçtu gitti.

Gidiş o gidiş... O günden itibaren yaptıklarıyla benim gibi bu meslekte artık kaşarlanmış kabul edilebilecek bir insanı bile her gün şaşırttı. Her geçen gün daha çok takdir ettim onu. Beyaz Saray'ın kapısını öyle bir zorladı ki o kapılar kendisine ardına kadar açıldı. Yavaş yavaş Başkan'ın bütün yakın çevresinin güvenini kazandı. Gözlerimle görmesem bana aktarılanlara zor inanırdım. Sırf olan biteni görmek için Başkan ve eşinin verdiği konferansa katılmak üzere New York'a gittim. Orada Beyaz Saray'ın benim haberlerden tanıdığım tüm isimlerinin Özlem ile neredeyse arkadaş olduklarını gördüm. O an Özlem'i Türkiye'nin ilk Beyaz Saray muhabiri yapmaya karar verdim. O bunu çoktan hak etmişti zaten. Burada nüansa dikkat; Washington muhabiri demiyorum, onlardan çok var zaten... Özlem şimdi tıpkı Amerikalı bazı meslektaşları gibi sadece Beyaz Saray'dan sorumlu. Yani White House Press Corps'un içine dahil oldu. Bundan önce Dışişleri Bakanı Rice ile görüşmüştü ve bugün de görüyorsunuz First Lady Bayan Bush ile Beyaz Saray'da bir arada. Gördüğünüz gibi Beyaz Saray bu müthiş muhabirin koşuşturma alanı haline gelmiş durumda. Bunun Türk basınında önemli bir ilk adım olduğunu düşünüyorum ve önümüzdeki yıllarda Beyaz Saray'dan en doğru haberleri alacağınızı da garanti ediyoruz. Daha şimdiden Başkan Bush ile yapacağımız görüşmede soracağımız soruları hazırlamaya başladık bile.

Özlem Temiz'e kocaman bir alkış ve onun örnek olması dileğiyle 'Evet gazeteci olunmaz, doğulur arkadaşlar tamam mı.'

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 03:01

İLGİLİ HABERLER