Sağlık
  • 17.6.2022 00:44

Türkiye'nin konuştuğu Nisa bebekten üzen haber!

Türkiye’yi ağlatan Nisa Mihriban bebek annesi tarafından sokağa terk edilen ve bir sağlık görevlisinin kendi evladı gibi merhamet gösterdiği olay herkesi duygulandırmıştı. 5 Nisan’da boğazına kusmuk kaçması nedeniyle yoğun bakıma alınan Nisa bebekten aylar sonra üzen haber geldi.

Nisa bebek hayatını kaybetti - Ekonomi Manşet

İstanbul Pendik'te boş bir arazide bulunduktan sonra Acil Tıp Teknisyeni Büşra Durmaz'ın süt annelik yaptığı 3 aylık Nisa Mihriban bebekten üzen haber geldi. CNN TÜRK muhabiri Merve Tokaz, Nisa bebeğin son durumuna ilişkin gelişmeleri aktarırken "Oksijensiz kalması nedeniyle dolaşım sisteminde bir bozulma meydana geldi. Doktorlar, Nisa bebeğin gözleriyle ışığa tepki vermediğini tespit etti" dedi.

Aile ve Sosyal Hizmetlerinden Nisa bebekle ilgili açıklama - İşçi Haber

29 Mart günü Pendik’te terk edilmiş bir bebek bulan vatandaşlar durumu polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen Acil Tıp Teknisyeni Büşra Durmaz minik bebeği emzirdi, kendi çocuğunun kıyafetlerini giydirdi. Büşra hemşire, bebeğe Nisa Mihriban ismini verdi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Nisa ve Büşra hemşirenin fotoğraflarını sosyal medyadan paylaştı. Böylece hem Nisa bebeği hem de süt annesi Büşra Durmaz’ı tüm Türkiye tanıdı.

Nisa bebeğin biyolojik annesi hakim karşısında, detaylı ifadesi ortaya  çıktı: "İki gün sonra kontrol etmeye gittim"

CNN TÜRK muhabiri Merve Tokaz, Nisa bebeğin son sağlık durumuna ilişkin bilgileri aktardı.

Nisa bebeğin annesine tahliye kararı - Son Dakika Haberleri


Türkiye günlerce Nisa bebeğe uzanan şefkat elini konuşmuştu. Acil tıp teknisyeni Büşra Durmaz’la tanımıştık Nisa bebeği. Ancak geçtiğimiz hafta Nisa bebekten üzen bir haber gelmişti. Boğazına kaçan kusmuk nedeniyle, Nisa bebeğin bir süreliğine kalbi durdu. Yuvanın kameralarında hareketsiz olduğu fark edilen bebeğe ilk müdahaleyi yuva doktoru yaptı. Ambulansta yapılan kalp masajı, acil serviste de sürdü. Masajın ardından kalbi çalışan Nisa bebek yeniden hayata döndü. Kısa süreliğine kalbini durmasından kaynaklı sorunlar yaşayan Nisa bebeğin genel durumunda ne yazık ki aksamalar da yaşandı. Solunum yapabilmesi için entübe edilen minik Nisa, solunum cihazına bağlı yaşamaya devam etti. Oksijensiz kalan Nisa bebeğin ağır beyin hasarı bulunduğu ve dolaşımının da bozuk olduğu öğrenildi. Gözlerinin de ışığa tepki vermediği belirtilen minik bebeğin, maalesef çevresel farkındalığı da yok. Nisa bebekten tek sevindiren haber ise yeniden hayata dönmesi oldu. Doktorlar durumunu dikkatle takip ediyor. Durumunun da kontrol altında olduğu açıklandı.

 

Güncellenme Tarihi : 17.6.2022 01:52

İLGİLİ HABERLER