Spor
  • 15.10.2008 19:35

TÜRKİYE'NİN RAKİPLERİ BELLİ OLDU

İSTANBUL - 2009 yılında Letonya'da düzenlenecek Bayanlar Avrupa Basketbol Şampiyonası finallerinde mücadele edecek (A) Milli Takım'ın rakipleri belli oldu.
Elemelerde 7 galibiyet, 1 yenilgi ile grubunu lider tamamlayan ay-yıldızlılar, Letonya'nın başkenti Riga'da gerçekleştirilen kura çekimi sonrası, finallerde (C) grubunda, son Avrupa şampiyonu Rusya'nın yanı sıra, Litvanya ve Sırbistan ile mücadele edecek.
(A) Milli Bayan Basketbol Takımı'nın rakiplerinden Litvanya, son Avrupa Şampiyonası'nda 6., Sırbistan ise 11. sırada yer almıştı.
Bayanlar Avrupa Şampiyonası'nda mücadele edecek son 2 takımın belirleneceği ilave takım belirleme turu maçları Ocak 2009'da oynanacak. İki grupta oynanacak maçlar sonrasında 2 takım, Avrupa Şampiyonası'nda mücadele etme hakkını kazanacak. İlave takım belirleme turu, 2 grupta 3'er takımının katılımı ile oynanacak.
Letonya'da gerçekleştirilecek Avrupa Şampiyonası'nda gruplar şu şekilde oluştu:
(A) Grubu: Eleme turundan gelecek takım, Çek Cumhuriyeti, İspanya, Slovakya
(B) Grubu: Yunanistan, Letonya, Polonya, Macaristan
(C) Grubu: Litvanya, Rusya, Türkiye, Sırbistan
(D) Grubu: Belarus, Eleme turundan gelecek takım, Fransa, İsrail
Bu arada ilave takım belirleme turunda ise (A) Grubu'nda Bulgaristan, Ukrayna ve Almanya, (B) Grubu'nda ise Hırvatistan, Belçika ve İtalya yer alacak.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:22

İLGİLİ HABERLER