Medya
  • 5.6.2021 20:22

Türkiye'nin yeni doğalgaz keşfi dünyada manşetlere çıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi açıkladı... Dünya basınından yankılar: 'Küresel olarak yılın en büyük keşfi'

Dünya basınında son dakika koduyla duyurulan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın doğalgaz müjdesi, yankılarını sürdürüyor. Yaklaşık 150 yıl önce Sultan Abdulhamid tarafından yapılmak istenen Filyos Limanı’nın açılışı Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleştirildi. Erdoğan, açılışta yaptığı konuşmada, büyük müjdeyi de açıkladı. Erdoğan, “Fatih Sondaj gemimiz geçtiğimiz yıl toplamda 405 milyar metreküplük doğalgaz rezervi keşfetmişti. Fatih Sondaj gemimiz yine Sakarya Gaz Sahası’ndaki Amasra 1 kuyusunda 135 milyar metreküplük yeni bir doğalgaz keşfi daha yaptı. Böylece Karadeniz’deki toplam gaz keşfimiz 540 milyar metreküpe ulaştı” diye konuştu. Erdoğan'ın duyurduğu müjde dünya basınında da geniş yankı buldu. Uluslararası ajanslar ve dış basın haberi son dakika koduyla dünyaya duyurdu ve kapsamlı analizler yayınladı.

MÜJDE HABERİ DÜNYADA SES GETİRDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Filyos Limanı Açılışı ve Doğal gaz İşleme Tesisleri Temel Atma Töreni’nde açıkladığı doğalgaz müjdesi dünya basınında da geniş yankı buldu. Birçok uluslararası ajans habere acil koduyla son dakika olarak yer verirken, gazete ve internet siteleri de Erdoğan'ın açıklamalarına sür manşette yer verdi.

Alman basını da yer verdi

Alman Der Spiegel haberi okuyucularıyla, "Erdoğan Karadeniz’de yeni doğal gaz keşfini duyurdu" başlığıyla paylaştı.

Frankfurter Allgemeine Zeitung da aynı başlıkla gelişmeye yer verdi.

Reuters, müjdeyi "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin güney Karadeniz'de 135 milyar metreküp ek doğal gaz keşfettiğini ve bölgedeki toplam keşfi 540 milyar metreküpe çıkardığını söyledi." ifadesiyle duyururken Fatih gemisinin fotoğraflarına yer verdi.

ERDOĞAN TÜRKİYEYİ ŞAHLANDIRDI

'ERDOĞAN TÜRKİYE'Yİ ŞAHLANDIRDI'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları, Bosna Hersek'te de gündem oldu. Bosna Hersek'in en çok okunan haber sitelerinden Oslobodjenje, "Erdoğan Türkiye'yi şahlandırdı: Karadeniz'de doğal gaz keşfiyle ilgili detayları paylaştı" diyerek gelişmeyi duyurdu.

Oslobodjenje, geçen yıl Karadeniz'de bulunan 405 milyar metreküp doğal gaza da atıfta bulunarak "2020'nin en büyük gaz keşfiydi" ifadesini kullandı.

KATHİMERİNİ: TÜRKİYE 2023TE GAZ POMPALAMAYA BAŞLAYACAK

KATHİMERİNİ: TÜRKİYE 2023'TE GAZ POMPALAMAYA BAŞLAYACAK

Yunan Kathimerini gazetesi, haberinde "Türkiye, saha gelişimini hızlandırmak için üç sondaj gemisinden ikisini kullanıyor. Enerji Bakanı Fatih Dönmez, her sondajdan sonra rezervlerin boyutunun artacağının bir işareti olarak, geçen ay bir sondaj gemisinin rezerv rakamlarını değerlendirmek için yeni test kuyuları açacağını, ikincisinin ise test kuyularını üretim durumuna yükselteceğini söyledi." dedi.

Doğalgaz, petrol ve enerji kaynaklarıyla ilgili oldukça önemli analizler yayınlayan Naturalgasworld sitesi ise, "Türkiye, Karadeniz bölgesinde Ağustos 2020'de 302 milyar metreküp gaz keşfini bildirdi ve bu, ülkenin şimdiye kadarki en büyük keşfini ve o yıl küresel olarak yapılacak en büyük keşiflerden birini temsil ediyor" diyerek şunları kaydetti: "İki ay sonra Erdoğan, ek değerlendirme çalışmasının ardından Sakarya için kaynak tahmininin 405 milyar m3'e çıkarıldığını söylemişti."

ARAB NEWS: ERDOĞAN DOĞAL GAZ KEŞFİNİ DUYURDU

ARAB NEWS: ERDOĞAN DOĞAL GAZ KEŞFİNİ DUYURDU

"Erdoğan, Türkiye'nin Karadeniz'de 135 milyar metreküp doğal gaz bulunduğunu açıkladı" başlıklı haberinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "bölgeden daha fazla iyi haber gelmesini bekliyoruz" ifadelerini ön plana taşıdı.

MÜJDE BLOOMBERGDE SÜR MANŞET

MÜJDE BLOOMBERG'DE SÜR MANŞET!

ABD'nin en önemli yayın organlarından Bloomberg'de müjde haberi açıklandığı andan beri sür manşetten inmedi. Bloomberg, habere geniş yer ayırırken oldukça önemli analizlerde bulundu.

ABD'li Bloomberg'in haberinde şu ifadeler kullanıldı: "Türkiye, son yıllarda kıyılarında petrol ve gaz arama çalışmalarını hızlandırdı. Türk sondajcılar geçen yıl Sakarya sahasındaki yakınlardaki Tuna-1 kuyusunda şimdiye kadarki en büyük keşif olan 405 milyar metreküp doğalgaz buldu.

 

Güncellenme Tarihi : 5.6.2021 20:31

İLGİLİ HABERLER