Yaşam
  • 29.5.2006 10:01

TÜRKİYE'YE SERBEST İSLAM ÜLKELERİNE YASAK EROTİK FOTOĞRAF

Reuters ajansı, Monte Carlo'daki Dolce Vita Balosu'nun fotoğraflarını "Islam out" ibaresi ile servise koydu. Bir yetkili "Arap ülkelerine erotik foto göndermeyiz. Türkiye'ye ise yollarken bu ifadeyi uyarı niteliğinde koyarız" dedi.

'İslam ülkeleri out' ama Türkiye hariç

Reuters Haber Ajansı'nın, erotik bazı fotoğrafların altına koyduğu "İslam ülkeleri hariç" ibaresi için açıklama Reuters'ten geldi: Kast edilenler şeriat ülkeleri, Türkiye laik bir ülke.

İngiliz Reuters Haber Ajansı, önceki gün Monako'nun gece hayatıyla ünlü Monte Carlo kentinde yapılan erotik bir kabare gösterisinden kareleri abonelerine servis yaptı. Görüntülerde striptizci bir kadın önce erotik bir dansla soyunuyor ardından da şampanya ile yıkanıyor. Ancak Türkiye'ye 'İslam out' yani 'İslam ülkelerine gönderilmez' koduyla gönderilen fotoğraflar akıllara, "O zaman neden Müslüman Türkiye'ye bu fotoğraflar gönderildi" sorusunu getirdi.

'TÜRKİYE AVRUPALI...'
Reuters İngiltere bürosundan ismini vermek istemeyen üst düzey bir yetkilinin verdiği cevapsa bir hayli ilginç: "Türkiye Avrupa'nın parçası ve laik bir ülke olarak görülüyor. İran, Suudi Arabistan gibi İslam kurallarıyla yönetilen ülkelerden ayrı bir kategoride değerlendiriliyor. Fotoğraflar şeriat ülkelerine hiç gönderilmezken Avrupa ülkeleri ile birlikte Türkiye'ye de gönderiliyor."

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 05:08

İLGİLİ HABERLER