Gündem
  • 23.1.2014 00:30

Türkiye'yi ağlatan davada karar

Melek Karaaslan'ın ölümü ile ilgili davanın 6'ncı celsesinde karar çıktı.

Ağrı'nın Hamur ilçesinde aile içi şiddete uğrayan ve kapatıldığı tuvaletten tesadüfen bulunarak çıkarıldıktan sonra tedavi gördüğü hastanede 24 yaşında yaşama veda eden 2 çocuk annesi Melek Karaaslan'ın ölümü ile ilgili davanın 6'ncı celsesinde karar çıktı.

2 yıldır Ağrı Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam eden ve bugün karara bağlanan Melek Karaaslan davasında; kayınpederi Kutbettin Karaaslan’a 6 yıl 3 ay, kayınvalidesi Naciye Karaaslan’a 6 yıl 3 ay, eşi Ferdi Karaaslan’a 8 yıl 4 ay, babası Kasım Levent’e ise 2 yıl 1 ay hapis cezası verildi.

Melek Karaaslan’nın babası Kasım Levent’in avukatı Mehmet Fatih Kaya, “Adalet bir noktada bugün tecelli etmiş olabilir. Verilen kararda Melek Karaaslan’ın kayınpederi ve kayınvalidesi hakkında 6 yıl 3 ay, eşi Ferdi Karaaslan hakkında ise 8 yıl 4 ay ceza verilme hükmü kurulmuştur. Müvekkilimiz Kasım Levent ise 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırılmıştır. Müvekkilimize verilen bu cezanın mütalaada ve savunmada yaptığı açıklamalarla ne kadar haksız bir ceza olduğu açıkça görülmektedir. Biz verilen bu kararı müvekkilimiz açısından yerinde bulmuyoruz. Müvekkilimizin beraatı için Yargıtay’a temyiz başvurusu yapacağız. Müvekkilimizin bu olayda müşteki olarak yer alması gerekmektedir, diğer sanıklar hakkında verilen kararda cezayı az bulmaktayız. Kararın yerinde olmadığını düşünüyoruz, bu hususta da temyiz hakkımızı kullanacağız” dedi.

16 YAŞINDA EVLENDİRİLDİ

Ağrı'nın Hamur ilçesine bağlı Çağlayan köyünde Hanım-Kasım Levent çiftinin 8 çocuğundan biri olarak dünyaya gelen Melek Karaaslan, çobanlık yapan Ferdi Karaaslan ile 16 yaşında evlendirildi. Hamur'un Kale Mahallesi'ne gelin giden Melek, burada eşinden sürekli şiddet görmeye başladı. Şiddet yüzünden kaçtığı sokakta dünyaya getirdiği ilk bebeğinin ölümü üzerine bunalıma giren Melek Karaaslan'ın bu evlilikten 5 yaşında Akın ile 2 yaşında Miraslan adında iki oğlu daha oldu.

ŞİDDET GÖRDÜ VE ÖLDÜ

Gördüğü şiddet nedeniyle babası Kasım Levent'in yaşadığı Çağlayan köyüne sığınan Melek, aile büyüklerinin 'namus meselesi' demesi üzerine tekrar Hamur'a eşinin evine götürüldü. İstanbul'da çalışan ağabeyi Reis Levent'in kız kardeşini görmek için Hamur'a gitmesiyle Melek'in tuvalete kapatıldığı anlaşıldı. Bunun üzerine baba Kasım Levent, damadı Ferdi Karaaslan ve ailesinden, kızına şiddet uygulandığı gerekçesiyle şikayetçi oldu. Ölüme terk edilen ve ruh sağlığını yitiren Melek Karaaslan, bakanlıkların devreye girmesi üzerine tedavi gördüğü Ağrı Devlet Hastanesi'nden ambulans uçakla Ankara'ya götürüldü.

Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde geçen yıl 25 Temmuz'da yaşama veda eden Melek Karaaslan'ın cenazesi, ailesinin yaşadığı Çağlayan köyünde toprağa verilmişti.
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:17

İLGİLİ HABERLER