Gündem
  • 14.4.2017 12:56

Türkiye'yi karıştıran Danışman Şükrü Karatepe kimdir

HABERVİTRİNİ/ÖZEL Tarihi referanduma saatler kala 'evet' cephesinde 'eyalet çatlağı' oluştu.Bunun nedeni ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başdanışmanı Şükrü Karatepe.
Tartışmaların fitilini ateşleyen Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Şükrü Karatepe, başkanlık sistemiyle birlikte büyük kentlerin yeniden yapılanacağını söyledi, Çin'i örnek göstermişti.
Haddi ve görevi değilken başkanlık sistemi için açıklamalar yapan Karatepe, Türkiye'nin eyalet sistemine döneceğini belirtti. Hiçbir çalışma olmayan ve tamamen kendi düşüncesi olan bu görüşünü Cumhurbaşkanı Başdanışmanı sıfatıyla yapınca ortalyık karıştı.
Karatepe gayet iyi giden sürece adeta bomba attı.
İşgüzer danşmanın sözleri Devlet Bahçeli'yi çileden çıkardı. Canlı yayına çıkan Bahçeli, "O benim danışmanım olsaydı anında atardım" diyerek Erdoğan'a mesaj yolladı.
Danışmanın lüzumsuz sözleriyle çok zorda kalan Erdoğan, "Bu konuyla ilgili olarak danışmanımın bir açıklaması olmuş, almışlar onu çarpıtmışlar, ki danışmanım sonra değişik şekilde onu düzeltmeye yönelik açıklamalar yaptı. Ben ne diyorum, sen ona bak. Böyle bir şey yok, benden duydunuz mu? Yok. Bir defa 'Rejimle ilgili kim herhangi bir olaya giderse karşısında ilk defa ben dururum' dedim. 1923'te rejim meselesi bu ülkenin bitmiştir. Ondan sonraki süreç sadece yönetim sistemleri meselesidir, şu anda da değişiklik yapılan konu, bir yeni yönetim sisteminin gelmesidir." dedi.
Arkasından Başbakan Binali Yıldırım sözleri düzeltmek için yeni üzerine yemin etmek zorunda kaldı.

Peki kimdir bu Şükrü Karatepe

ŞÜKRÜ KARATEPE : ADETA BİR CANLI BOMBA


Eski Kayseri Beleiye Başkanı Şükrü Karatepe adeta bir canlı bomba gibi..Yerli yersiz konuşma ve sözleriye kendisini o makamlara getirenleri zorda bırakmıştı.
Her doğru her yerde sözlenmez ilkesinden eser olmayan Karatepe, Refah - Yol hükümetinin düşürülmesinin aktörlerinden de birisiydi:

Doç. Dr. Şükrü Karatepe, 27 Mart 1994 tarihinde yapılan yerel seçimlerde Refah Partisi listesinden Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmiştir. Kayseri'de 10 Kasım 1996 tarihinde partililere yaptığı bir konuşmada "Hakim güçler "ya bizim gibi yaşarsın ya da her türlü fitneyi, fesadı içinize sokarız" diyorlar. Bu yüzden de Refah Partili bakanlar bile kendi dünya görüşlerini bakanlıklarına yanşıtamıyorlar. Bu sabah ben de, resmi görevim,sıfatım nedeniyle bir törene katıldım. Süslü püslü görünüşüme bakıp da laik olduğumu sakın sanmayın. İnancımıza saygı duyulmadığı, sövüldüğü bir dönemde, içim kan ağlayarak, bu günkü törenlere katıldım. Belki Başbakan'ın bakanların, milletvekillerinin bazı mecburiyetleri vardır. Ancak sizin hiçbir mecburiyetiniz yok. Bu düzen değişmeli, Bekledik, biraz daha bekleyeceğiz. Gün ola, harman ola, Müslümanlar içlerindeki hırsı, kini, nefreti eksik etmesin" söyleminde bulunmuş Refah Partisi Davası - Gerekçeli karar ve Ankara 1 No'lu DGM'den bir yıllık hapis ve beş yıl siyasetten uzak kalma cezası almış ve 24 Nisan 1998 de cezaevine giriş tarihine kadar Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini yürütmüştür. Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Merkez Danışma Kurulu Üyesidir.

01 Şubat 2016 dan itibaren Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Danışmanlığına seçilmiştir.

 

Güncellenme Tarihi : 14.4.2017 12:21

İLGİLİ HABERLER