Eğitim
  • 30.11.2011 17:35

TÜRKİYE'Yİ SARSAN CİNAYET ÜNİVERSİTEDE SINAV SORUSU OLDU...

Türkiye'yi sarsan Münevver Karabulut cinayeti medya kuruluşlarının ardından üniversite gündeminde.

Dekan Prof. Dr. Mustafa Ruhan Erdem, öğrencilerine, Münevver Karabulut cinayeti davasında, "olayda kasten öldürme suçunun nitelikli hallerinden hangilerinin bulunduğunu" sordu.

Erdem, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kamuoyunda çok tartışılan konulara geleceğin hakim, savcı ve avukatlarının sınavda yanıt aradığını, hukuk kurallarının soyut ve sadece yazılı kurallar olmadığına, yaşananlarla yakından ilgili olduğuna dikkat çekmek amacıyla bu davaları sınav sorusu olarak hazırladığını söyledi.

Öğrencilerin, medya ve toplumda sık sık konuşulan konular üzerinde hukuk bilgilerini kullanmasının, bilgilerin akılda kalıcı olması açısından avantaj sağlayacağını ifade eden Prof. Dr. Erdem, "Ayrıca bu konular kamuoyunda doğru ya da yanlış tartışılabiliyor. Biz, okulda oluşturduğumuz sanal mahkeme ortamında ceza hukuku açısından öğrencilerle bu konuları tartışıyoruz. Kamuoyunda doğru bilinen bazı yanlışları da öğrencilerimizle paylaşıyoruz" diye konuştu.

Erdem, öğrencilerin benzer konularla meslek hayatlarında karşılaşacağına dikkati çekerek, şöyle konuştu: "Bugün öğrendiklerini meslek hayatlarında kullanacaklar. Bugünkü gazetelerin 3. sayfa haberleri kendi önlerine gelecek. Sorunla başbaşa kalacaklar ve ceza hukuku açısından sorunlara kendilerinin çözüm getirmeleri gerekecek.

Dolayısıyla henüz hukuk eğitimi sırasında, yaşanan olaylara ceza hukuku açısından bakmaları ciddi oranda meslek hayatlarına katkı sağlayacaktır diye düşünüyoruz.

Öğrenci, hukuk eğitiminin ezbere dayalı olmadığının, yaşamın gerçekleriyle iç içe olduğunun farkına varıyor." -"Çarpıcı örnekleri akılda tutmak kolay oluyor"- Öğrencilerden Sinem Oğiş de sınavda karşılaştığı güncel, çok tartışılan olaylara ilişkin sorulardan memnuniyet duyduğunu belirterek, "Önemli olan bilgileri somut olaylara uygulayabilmek. İleride karşımıza çıkacak olaylarda bu yöntem kolaylık sağlayacaktır" dedi.

İlkay Kaya da bu tarz soruların gelecekteki meslek hayatlarında çok faydalı olacağına inandığını ifade ederek, "Hayal gücünde oluşturulan sorular yerine bu soruları daha doğru buluyorum. Çarpıcı örnekleri akılda tutmak kolay oluyor" diye konuştu.

milliyet

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 11:49

İLGİLİ HABERLER