Gündem
  • 6.1.2014 15:20

Türkiye'yi Şubat ayında bekleyen tehlike

Ekim 2013'te yapılan toplantıda terörün finansmanıyla mücadelede kara-gri listeden ABD'nin muhalefeti nedeniyle kurtulamayan Türkiye'yi benzer risk Şubat ayı FATF zirvesinde de bekliyor.
 

Türkiye'nin önündeki en büyük engel 17 Aralık operasyonu sonrasında ortaya çıkan İran'a yasa dışı yolla para aktarıldığına ilişkin iddialar...

Şubat ayında Paris'te yapılacak toplantıda Suriye, Kenya, Etiyopya ve Küba gibi ülkelerin bulunduğu listeden çıkmaması halinde Türkiye uluslararası piyasalarda terörün finansmanında kara listede yer alan ülke olarak kalacak.

Yolsuzluk merkezli karalama kampanyasının devam etmesi halinde Türkiye Haziran'da yapılacak toplantıda da listeden çıkamaz ise sıcak para ve uzun vadeli yatırım girişinde sorun yaşanabileceği belirtiliyor.

Para musluklarının kapanmasıyla birlikte Türkiye'nin adım adım yeni bir ekonomik krizle baş başa bırakılmak istendiği belirtiliyor. Oysaki El Kaide ve Taliban bağlantılı kişi ve kuruluşların mal varlıkları dondurularak Türkiye bu konuda atması gereken tüm adımları atmıştı.

Kaynak: (Star)

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:43

İLGİLİ HABERLER