Ekonomi
  • 31.7.2012 10:14

Türkler Coca-Cola'yı ele geçirdi

HABER VİTRİNİ- Böylece 2009'dan beri Coca - Cola CEO'su olarak görev yapan Muhtar Kent'in yanı sıra şirketin en tepe yönetim koltuklarından birisi daha bir Türk'e emanet olacak.

Coca-Cola yönetim yapısını değiştirdi. Buna göre, 1 Ocak 2013 itibariyle şirketin global yönetimi Coca-Cola International, Coca-Cola Americas ve Bottling Investments Group olmak üzere üçe ayrılacak. Şirketin Avrasya ve Afrika Grubu’nun Başkanlığı’nı yürüten Ahmet Bozer, Coca-Cola'nın Amerika kıtası dışındaki tüm ülkeleri kapsayan uluslararası faaliyetlerinin yürütüleceği Coca-Cola International’ın Başkanı olacak. Coca-Cola Refreshments Başkanı Steve Cahillane ise, Kuzey Amerika ve Latin Amerika’nın bağlı olduğu Coca-Cola Americas Başkanlığı’na atandı. Irial Finan da Coca-Cola'nın Kuzey Amerika dışındaki şişeleme operasyonlarını yürüten Bottling Investments Group Başkanlığı görevine devam edecek.

'Kent veliahtını arıyor'
Coca-Cola CEO’su ve Yönetim Kurulu Başkanı Muhtar Kent, şirketin 2020 vizyonuna doğru ilerlerken en doğru yapılanmanın bu şekilde olduğuna inandıklarını belirterek, “Yeni atadığımız üç yönetici bugüne kadar başarılarını pekçok alanda kanıtladılar. Ahmet Bozer, güçlü uluslararası deneyimi ile farklı coğrafyalarda işimizi büyütürken pek çok başarıya imza atmış bir lider. Steve Cahillane, Kuzey Amerika operasyonlarımızın yönetiminde çok önemli bir rol oynadı. Irial Finan, Coca-Cola'nın dört kıtadaki şişeleme operasyonlarının başarısında etkin rol üstlendi” dedi.

Reuters Haber Ajansı, Coca - Cola'nın küresel işlerini 3 parçaya bölmesinin başlıca nedeninin Muhtar Kent'in ileride kendi yerine geçebilecek isimlerin performansını görmek istemesi olduğunu yazdı. İçecek sektörün nabzını tutan Beverage Digest yayını editörü John Sicher, haber kaynaklarına dayanarak Muhtar Kent'in uzun yıllar Coca - Cola'nın başında kalacağını, ancak erken de olsa veliahtını hazırlamak istediğini belirterek, "Bu yeni yapılanmayla Kent ve Coca - Cola yönetim kurulu, Bozer ve Cahillane'in çok daha büyük rolleri nasıl üstleneceklerini görmek istiyor" yorumunda bulundu.

Ahmet Bozer kim?
Ahmet Bozer, 1990'da Coca-Cola'nın Atlanta’daki merkezinde Finansal Kontrol Müdürü olarak göreve başladı. 1992'de Türkiye Bölgesi Finans Müdürü olarak atanan Bozer, 1994'te Coca-Cola Şişeleme Operasyonları Finans Direktörlüğü görevini üstlendi. 1998'de Türkiye Coca-Cola Şişeleyicileri Grubu Murahhas Azası görevine atandı. 2000-2003 arasında önce Avrasya Bölümü, ardından Avrasya ve Ortadoğu Bölümü Başkanlığı'nı yürüttü. 2003-2008 arasında Ahmet Bozer’in sorumluluk alanına Rusya, Ukrayna ve Belarus Bölgesi ile Hindistan ve Güneybatı Asya eklendi. Bozer, 2008’den bu yana 93 ülkenin bağlı olduğu Coca-Cola Avrasya ve Afrika Grubu Başkanı olarak görev yapıyor.
 

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 16:20

İLGİLİ HABERLER