Gündem
  • 30.4.2006 12:16

TÜRK'ÜN GÜLÜNÇ SAVUNMASI

DTP Eşbaşkanı Ahmet Türk, Diyarbakır'da 28 Mart ve sonrasında çıkan olaylarda güvenlik güçlerinin orantısız güç kullandığını savundu. Türk, "Çözümü dağların bombalanmasında aramaktan vazgeçilmelidir. Yüz binlerce askerin bölgeye yığılması çare olamaz" dedi.
DTP'li 56 belediye başkanı ile Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyeleri, eşbaşkanlar Türk ve Aysel Tuğluk başkanlığında Diyarbakır Class Otel'de bir araya geldi. Toplantıdan önce konuşan Türk, Şemdinli olayından sonra tüm toplumun demokratik tepkisini ortaya koyduğunu söyledi.
Diyarbakır'da yaşanan olaylarda, çocuklara karşı bile orantısız güç kullandığını ancak güvenlik güçleri hakkında işlem yapılmadığını savunan Türk, yakınları ölenlerin suç duyurusunda bulunmasını isterken "Olayların büyümemesi için gayret sarf eden il, ilçe ve belediye başkanlarımız sanık sandalyesine oturtuldu" diye konuştu.Sorunların çözümü için 1993'te Turgut Özal'ın bölge milletvekilleriyle görüştüğünü anımsatan Türk, şöyle devam etti:

Erdoğan'ın sözleri sır
"Oysa Başbakan'ın aydınlarla görüşmelerini ve Diyarbakır'da verdiği mesajı biz de çok önemsedik, umutlandık. Ne yazık ki somut sonuca doğru götürülmedi. O sözlerle ne yapılmak istendiği bugün dahi sır gibi. Türkiye'yi 20 yıl geriye götürecek, terörle mücadele yasası da asla çözüm olmaz. Şüphesiz ki 80 yıllık baskıcı politikanın bir devamı olan yüz binlerce askerin sınıra yığılması çare olamaz."
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 06:29

İLGİLİ HABERLER