Dünya
  • 30.9.2008 04:16

TÜRK'ÜN VİYANA ZAFERİ...

Avusturya’da ilk kez bir Türk parlamentoya girdi. Yeşiller Partisi’nde aktif görev alan Korun, Avusturya’da doğan göçmen çocukların vatandaşlık haklarını kazanmak için mücadele edecek.
Avusturya'da pazar günü yapılan Federal Parlamento milletvekili genel seçiminde 183 sandalye, sahibini buldu. Seçim barajını 5 parti aşarken seçimin galibi Sosyal Demokratlar oldu. SPÖ, ÖVP, FPÖ, Die Grünen ve BZÖ partileri parlamentoda yerlerini aldı. Seçim sonucunda Sosyal Demokratlar 59, Halk Partisi 51, FPÖ 35, Yeşiller 19 ve Avusturya'nın Geleceği İttifakı (BZÖ) 19 milletvekiline sahip oldu. Seçim genel sonuçları İçişleri Bakanı Maria Fehler tarafından basın açıklaması yapılarak kamuoyuna bildirildi.
VİYANA’DA ZOR SİYASET
Yeşiller Partisi'nden Alev Korun, "Yeşiller Partisi'nin beni listede 3'üncü sırada göstermesi seçilmemi kesinleştirmişti. Avusturya tarihinde bir ilk oldum. Federal Parlamento'da çalışmalarım insan hakları, göçmen hakları ve kadın hakları yönünde ödünsüz politikamızla devam edecek. Cumhurbaşkanı görevlendireceğini sandığım SPÖ'dür. Önümüzdeki günlerde SPÖ'nün büyük ihtimalle alacağı hükümet kurma görevi, koalisyon kurma çalışmalarını başlatacaktır.
VATANDAŞLIK HAKKI
Avusturya'da oturma vizesi olan anne ve babaların doğan çocukları otomatik olarak Avusturya vatandaşı olmalıdır. Bunun için gerekli vatandaşlık yasalarını değiştirme çalışmalarımız yapılacaktır" dedi. Alev Korun, Türkiye'nin AB'ye alınması için Türkiye'yi destekleyen tek parti olduklarını ifade ederek, "Türkiye, Kopenhag kriterlerini yerine getirince AB'ye alınacaktır. Biz bu konuyu destekleyenlerdeniz" diye konuştu. Alev Korun’un seçilmesi Avusturya’da yaşayan Türkler arasında sevinçle karşılandı.
YEŞiL POLiTiKACI
1966 doğumlu Alev Korun, yüksek öğrenimini Avusturya'nın Innsbruck Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde tamamladı. 1993 yılında Yeşiller Partisi'nde ''Anti Irkçılık ve Entegrasyon İnisiyatifi'' projesinde görev alarak siyasi hayata ilk adımını attı.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:51

İLGİLİ HABERLER