Ekonomi
  • 24.1.2014 00:11

TÜSİAD'da 28 Şubat çatlağı

TÜSİAD 44. Genel Kurulu’nda gerginlik çıktı. Söz hakkı tartışmasının yatışması için oylama yapılırken, toplantı basına kapalı denilerek dışarı çıkartılan gazeteciler, aradan sonra yeniden salona alındı.

Söz hakkı tartışmasının yatışması için oylama yapılırken, toplantı basına kapalı denilerek dışarı çıkartılan gazeteciler, aradan sonra yeniden salona alındı.

"HEPİNİZDEN UTANIYORUM"

Söz hakkı alması gereken zamandan önce söz isteyen İshak Alaton, Divan Başkanı Hüsnü Özyeğin söz vermedi. Bunun üzerine İshak Alaton ”Hepinizden utanıyorum bana konuşma hakkı vermediğiniz için” dedi. İsteği oylamaya sunuldu. Oylamada konuşması kararı çıktı.

28 ŞUBAT'TAKİ TÜSİAD ROLÜNÜ HATIRLATINCA...

Demokratileşme raporu ile ilgili konuşan İshak Alaton, oylama sonrasında yaptığı konuşmasında şunlara değindi:

“Raporun hemen arkasından 28 Şubat darbesi geldi. Genelkurmay darbe kararı alırken, TÜSİAD’ın bu darbeye katkısı ne kadardır acaba? TÜSİAD’a uzun sure küskünlük yaşadım. Ama üyelikten çıkmadım. TÜSİSAD’ın beni yeniden kazanmasını bekledim.”

Konuşması uzayınca (8 dakikayı aşınca) Özyeğin tarafından sözlerini sonlandırması konusunda birçok kez uyarılan Alaton, konuşmasını kesmedi.

TOPLANTI BASINA AÇIK MI YAPILSIN TARTIŞMASI

Genel Kurul’da ayrıca toplantının basına açık mı kapalı mı yapılması konusunda bir sorun yaşandı. Divan Başkanı Özyeğin toplantının aradan sonraki kısmının basına kapalı olacağını söyledi. Bu TÜSİAD genel kurulları için alışıldık bir durum değildi.

Ara sırasında TÜSİAD yetkilileri Özyeğin’in kuralları bilmediği için ve ilk divan başkanlığı olduğu için toplantıyı basına kapattığını söyledi ve basın tekrar içeri davet edildi. Aradan sonra Özyeğin, “Kararı tek başıma almadım” dedi.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:15

İLGİLİ HABERLER