Ekonomi
  • 28.1.2014 14:50

TÜSİAD'da büyük şok, Sabancılar ayrıldı

Bu yıl 42 yeni üyenin katıldığı TÜSİAD'dan 50'nin üzerinde üye de ayrıldı. Ayrılanlar arasında en fazla dikkat çeken iki isim Esas Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Emine Kamışlı ile Esas Yönetim Kurulu Üyesi ve Pegasus Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı oldu. Sabancı soyadlı iki yönetim kurulu üyesinin yerine TÜSİAD'a Esas Holding'den üye olan isim Kazım Köseoğlu oldu. Köseoğlu Şevket Sabancı'nın en büyük torunu, Sadıka Sabancı'nın oğlu, Emine Kamışlı ve Ali Sabancı'nın da yeğeni.

Ali Sabancı'nın ayrılmasıyla birlikte TÜSİAD'a üye Koç ve Sabancı soyadlı üyelere baktığımızda, Sabancı hala önde. Koç ailesinden 6 kişinin üye olduğu TÜSİAD'da Sabancı soyadlı 7 üye var. TÜSİAD üyelerinin verdiği bilgiler, Ali Sabancı ve Emine Kamışlı'nın zaten TÜSİAD'ın toplantılarına yoğun katılmadıkları yönünde oldu.

METİN AR: LOKANTACI OLUNCA AYRILDIM

Aidatların 28 bin TL'ye ulaştığı TÜSİAD'da ayrılan isimler arasında Sait Akarlılar, Alphan Manas, Metin Ar da dikkat çekiyor. Metin Ar TÜSİAD'dan ayrılma gerekçesini "Bundan önce yatırım bankacısıydım. TÜSİAD o açıdan benim işime yarıyordu. Ancak artık lokantacı oldum. O yüzden üyelikten ayrıldım, başkalarına yer açtım" diyerek açıklıyor. Ar Doğuş Holding bünyesinde restoran yatırımları yapan Dream Restaurants Group'un Başkanlığını yapıyor.

TÜSİAD'a bu yıl ilk kez giren isimler de var. Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık'ın 4 oğlunun en büyüğü Mahmut Can Çalık artık patronlar kulübüne üye. Akfen Holding AKFEN.IS +0.49% Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın'ın kızı Pelin Akın da yeni üye olan isimler arasında yer alıyor. Markafoni'den Sina Afra ve Tolga Tatari, Arzum Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kolbaşı da 2013 yılında kulübe giren isimler arasında.

TÜSİAD'ın 2013 faaliyet raporunda 597 üye görünüyor. Bu üye sayısıyla patronlar kulübü 2013 yılında bütçesinde 334 bin TL açık verdi. Zararın kurdan kaynaklandığı belirtildi. Divan Başkanı duayen bankacı Özyeğin genel kurulda üyelere bütçe için espriyle karışık şu öneride bulundu "Kazancınız TL. Giderleriniz içinde farklı kurlar var. Bunu azaltmanız gerekiyor. Yaptığınız uçuşları yüzde 20 azaltırsanız bir sonraki yıl açık vermezsiniz." Bu arada TUSİAD'ın aidatı da bu yıl %10 artarak 28 bin TL'ye yükseldi. Gelir hedefi ise 17 milyon TL'yi aşıyor. (Kaynak: WSJ Türkçe)

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:06

İLGİLİ HABERLER