Gündem
  • 29.4.2007 17:11

TÜSİAD'DAN GENEL KURMAYA TEPKİ, HÜKÜMETE SEÇİM MESAJI

Tüsiad Genel Kurmay ve hükümetle ile ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı.İşte o açıklama...

Genelkurmay Başkanlığı'nın açıklamasıyla yaratılan fiili durum demokratik teamüllere uygun değildir.

İktidar partisi, toplumda git gide artan ve TÜSİAD'ın da paylaştığı laik rejimi koruma kaygısını yeterince dikkate almamıştır.

Mevcut fiili durumun demokrasiye zarar vermemesi için hemen erken genel seçime gidileceğinin ilan edilmesi, bir zorunluluk haline gelmiştir.

Genel seçimlerin, gerilimi yurt sathına yaymaması için bütün siyasi partilerin samimi bir gayret içinde olması şarttır. Bunun yolu, seçim ortamına, ülkenin geleceğine yönelik siyasal programların egemen olmasını sağlamaktır.

TÜSİAD’dan yapılan açıklamada, son günlerde Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili olarak yükselen gerginliğin, Genelkurmay Başkanlığı’nın yaptığı açıklama ile doruğa ulaştığına vurgu yapıldı.

 

Mevcut krizin, tüm tarafların samimi katkısıyla, her türlü duygusal tepkiden uzak ve sağduyuyla çözülmesi bir zorunluluk olduğu ifade edilen açıklamada, Genelkurmay Başkanlığı’nın açıklamasıyla yaratılan fiili durumun demokratik teamüllere uygun olmadığının altı çizildi.

 

AKP’nin, toplumda git gide artan ve TÜSİAD’ın da paylaştığı laik rejimi koruma kaygısını yeterince dikkate almadığı ifade edilen açıklamada, şöyle denildi

“Mevcut fiili durumun demokrasiye zarar vermemesi için hemen erken genel seçime gidileceğinin ilan edilmesi, bir zorunluluk haline gelmiştir. Genel seçimlerin, gerilimi yurt sathına yaymaması için bütün siyasi partilerin samimi bir gayret içinde olması şarttır. Bunun yolu, seçim ortamına, ülkenin geleceğine yönelik siyasal programların egemen olmasını sağlamaktır. Türkiye Cumhuriyeti’nin temelini laiklik ve demokrasinin ayrılmaz bütünlüğü oluşturmaktadır. Biri lehine diğerinden fedakarlık etmemiz düşünülemez. Türkiye, tansiyonu düşürerek ve millet iradesini yenileyerek bu süreçten sağlıklı bir biçimde çıkabilir.”

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 19:39

İLGİLİ HABERLER