Gündem
  • 30.6.2018 13:05

Tutuklanan Eren Erdem bakın hangi CHP'linin adını verdi

Yabancı ajanların yardımıyla yurtdışına kaçma planı yaparken gözaltına alınan CHP eski milletvekili Eren Erdem, tutuklandı. Erdem, CHP’li vekillere “Bülent Tezcan’a söyleyin bu onun eseridir” diye bağırdı.

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’nca CHP eski milletvekili Eren Erdem hakkında, kapanan Karşı Gazetesi genel yayın yönetmenliği yaptığı dönemde FETÖ terör örgütüne yardım ettiği gerekçesiyle “silahlı terör örgütü içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek, gizli tanığı deşifre etmek ve soruşturmanın gizliliğini ihlal” suçlarından 9.5 yıldan 22 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı. İstanbul 35. Ağır Ceza Mahkemesi’ne açılan davanın ilk duruşmasının ise 19 Eylül’de saat 10.00’da yapılmasına karar verildi. Başsavcılık, Erdem’in 24 Haziran seçimlerinden sonra yurtdışına kaçmak üzere yabancı istihbarat örgütleriyle görüştüğü, bir Avrupa ülkesine gitmek istediği ihbarını mahkemeye bildirerek hakkında yakalama kararı çıkartılması talebinde bulundu.

‘İLK DURAK MARAŞ’ yazdı

Bunun üzerine Erdem, Ankara’da gözaltına alınarak İstanbul’a getirildi. Erdem İstanbul 35. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıktı. Duruşmada, Erdem’in avukatlığını yapanlar arasında CHP Milletvekili Mahmut Tanal da yer aldı. Erdem’in Twitter’dan ‘ilk durak Maraş’ mesajından sonra mahkeme hakkında yurtdışı yasağı çıkardı ve adli kontrol kararının yetersiz kalacağı gerekçesiyle tutuklanmasına karar verildi. Eren Erdem karar açıklanmadan önce duruşmaya ara verildiği sırada “Bülent Tezcan’a söyleyin bu onun eseridir” dedi.

CHP’LİLER ADLİYE ÖNÜNDE

Duruşmayı CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, eski İl Başkanı Cemal Canpolat, CHP’li eski ve yeni milletvekilleri;  Ali Şeker, Barış Yarkadaş, Hilmi Yarayıcı, Sibel Özdemir, Turan Aydoğan da izledi.

TUTANAK SÖZLERİNE SORUŞTURMA

Erdem, 22 Mayıs'ta MİT TIR'ları dosyasıyla ilgili ilk defa isim vermiş ‘MİT tutanaklarını bana Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan verdi’ şeklinde açıklamada bulunmuştu. CHP'li Eren Erdem'in açıklamaları üzerine de hakkında yeni bir soruşturma başlatılmıştı.

 

Güncellenme Tarihi : 30.6.2018 13:20

İLGİLİ HABERLER